Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Είμαστε κοντά στην θεραπεία του covid-19;

Ραγδαίες εξελίξεις!

19 Μαρτίου 2020 10:21
Κορωνοϊός: Είμαστε κοντά στην θεραπεία του covid-19;
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, απαντά στο κατά πόσο κοντά βρισκόμαστε σε κάποια μορφή θεραπείας του κορωνοϊού, με την αισιοδοξία να υπάρχει από χτες σε Γαλλία και Κίνα.

Η χλωροκίνη από τη μία βοηθάει στην καταπολέμηση του ιού ωστόσο ο κ. Κούβελας τονίζει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την χλωροκίνη στο σπίτι μας και είναι λάθος να τη δίνουν τα φαρμακεία χωρίς συνταγή καθώς απαγορεύεται.

Ως εκ τούτου ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές κάνει έκκληση να μην πηγαίνει ο κόσμος στα φαρμακεία να ζητά το παραπάνω φάρμακο το οποίο διατίθεται μόνο για συγκεκριμένες παθήσεις και μόνο με συνταγή.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτός είναι ο «αόρατος εχθρός» κορωνοϊός - Έτσι φαίνεται από το μικροσκόπιο (photos)

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ δημοσίευσε φωτογραφίες του κορωνοϊού Covid-19,όπως τραβήχτηκαν από τα μικροσκόπια των εργαστηρίων του. Επίσης, αυτοί που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν

undefined

undefined

undefined

Αυτές οι ομάδες αίματος είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό

Αποκαλυπτική για τις ομάδες αίματος και τον κορωνοϊό είναι νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων που δείχνει ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον νέο ιό. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή στα ΑΤΜ αλλά και σε άλλα 9 αντικείμενα είναι ''βόμβες'' κινδύνου για την εξάπλωση του ιού

Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτα σε πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα Κινέζων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα medRxiv.

Την ίδια στιγμή, άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο ευάλωτα στον κορωνοϊό, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη. Οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα για 2.200 ασθενείς από τρία νοσοκομεία της Κίνας, σε Γουχάν και Σεντσέν, μεταξύ των οποίων και 200 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανομή ομάδων αίματος μεταξύ των πολιτών της Γουχάν έχει ως εξής: 34% έχουν ομάδα αίματος Ο (Ι), 32% έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), 25% έχουν ομάδα τύπου Β (ΙΙΙ) και 9% ομάδα ΑΒ (IV). Για να λάβουν αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες έχουν αναλύσει μια ομάδα ελέγχου 3.700 μη μολυσμένων πολιτών της Γουχάν.

Ομάδες αίματος

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό στη Γουχάν έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), ενώ το 26,4% έχει ομάδα αίματος Β (ΙΙΙ) και 25,8% έχει ομάδα αίματος Ο (Ι). Οι λιγότεροι ασθενείς (10%) έχουν ομάδα αίματος ΑΒ (IV). Ως εκ τούτου, το ποσοστό των ατόμων με ομάδα αίματος Α είναι πολύ υψηλότερο από το φυσιολογικό μεταξύ των ασθενών με κορωνοϊό, ενώ το ποσοστό ατόμων με ομάδα αίματος Ο είναι πολύ μικρότερο.

Για να ελέγξουν τα δεδομένα τους, οι επιστήμονες εξέτασαν στατιστικά στοιχεία για 398 επιπρόσθετους ασθενείς από Γουχάν και Σεντσέν και τα νέα δεδομένα απέδειξαν τη θεωρία τους: Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι τα πιο ευάλωτα σε μόλυνση από τον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share