Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατριχιαστική φωτογραφία της Le Repubblica: Στρατιωτικό κομβόλι μεταφέρει θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία

Παγκόσμιο σοκ!

19 Μαρτίου 2020 07:51
Ανατριχιαστική φωτογραφία της Le Repubblica: Στρατιωτικό κομβόλι μεταφέρει θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία συγκλονιστική ιστορία πίσω από μια φωτογραφία με κομβόι στρατού της Ιταλίας, δημοσίευσε τη νύχτα η La Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα ανάρτησε μία φωτογραφία με στρατιωτικά οχήματα στην πόλη του Μπέργκαμο, τα οποία έχουν μέσα θύματα του κορωνοϊού! Οπως αναφέρει στην δημοσίευσή της η εφημερίδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης και με τόσους μαζεμένους θανάτους, δεν μπορούσε το νεκροταφείο να διαχειριστεί τον αριθμό τους.

Έτσι, ο στρατός πήρε τα φέρετρα με τα θύματα και τα μετέφερε μέσα από την πόλη του Μπέργκαμο, σε άλλες περιοχές της χώρας όπου τα πτώματα θα αποτεφρωθούν! Περίπου 30 οχήματα με 70 φέρετρα πέρασαν από το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα κατευθύνονταν σε διάφορα σημεία της Ιταλίας, προκειμένου να γίνει η αποτέφρωση.

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τον κορωνοϊό. Ηδη μετράει 2.978 θύματα και είναι θέμα ωρών με τους ρυθμούς που έχει η θνησιμότητα, να ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων της Κίνας (3.237) όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού. Μάλιστα, τα νοσοκομεία πλέον δεν μπορούν να βοηθήσουν όσους νοσούν, καθώς ειδικά στην επαρχία της Λομβαρδίας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τον περιφερειάρχη να ζητά από τους νοσούντες, να μείνουν κι αυτοί μέσα στα σπίτια τους.

Ιταλία: Γιατροί στην Μπρέσια επιλέγουν τους ασθενείς με βάση το αν θα ζήσουν

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Μπρέσια, στην βόρεια Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός μαστίζει και έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα, το ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να παίρνει δραστικές αποφάσεις, ώστε κανένας άνθρωπος να μην χάσει την ζωή του.

Στην καρδιά της Λομβαρδίας, η Μπρέσια κατέγραψε χθες την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε 24 ώρες, 382, σε σύνολο 3.300 κρουσμάτων.Έρευνα μάλιστα αποκάλυψε σοκαριστικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των νεκρών, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

«Το νοσοκομείο μας νοσηλεύει αυτήν την στιγμή 300 ασθενείς προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό, 51 από αυτούς βρίσκονται στην Εντατική», εξηγεί ο διευθυντής του νοσοκομείου Poliambulanza Αλεσάντρο Τριμπόλντι, την ώρα που εξαντλημένοι γιατροί γύρω του εξετάζουν ασθενείς.

Το βοηθητικό προσωπικό τοποθετεί στα κρεβάτια τους νεοαφιχθέντες ασθενείς τυλιγμένους σε κουβέρτες επιβίωσης. Όσοι βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση, διασωληνώνονται και η αγωγή σταλάζεται σταγόνα-σταγόνα στο αίμα τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται κατευθείαν από τα σπίτια τους στα Επείγοντα και βρίσκονται ήδη σε σοβαρή κατάσταση», εξηγεί με σφιγμένο λαιμό ο Τζουζέπε Ναταλίνι, διευθυντής της Εντατικής. «Δεν καταφέρνουν να αναπνεύσουν, έχουν κομμένη ανάσα και καθόλου οξυγόνο στο αίμα, γι' αυτό χρειάζονται ταχεία φροντίδα».

Στην Ιταλία, ο κορωνοϊός χτύπησε πρώτα την Λομβαρδία, όπου σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα 16.000 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.640.

Αν και η γειτονική πόλη Μπέργκαμο έχει μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, ο ιός μοιάζει να μεταδίδεται ταχύτερα στην Μπρέσια.

Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και όλοι σκανάρονται με την άφιξή τους στην Poliambulanza. Έτοιμα στρωμένα κρεβάτια πλημμυρίζουν τους διαδρόμους, έτοιμα να υποδεχθούν νέο κύμα ασθενών.

Το νοσοκομείο υποδέχεται ασθενείς κάθε ηλικίας, αλλά «οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενες νόσους είναι στην σοβαρότερη κατάσταση». «Είναι οι ασθενείς που δεν τα καταφέρνουν», λέει ο Τόνι Σαμπατίνι, διευθυντής του τμήματος Γενικής Ιατρικής.

Εδώ, και οι σειρήνες των ασθενοφόρων που μεταφέρουν ασθενείς δεν σταματούν ποτέ, ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών υποχρεώνει τους γιατρούς να κάνουν επιλογές.

«Ορισμένες φορές πρέπει να αξιολογηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας δεδομένης της κατάστασης του ασθενούς», παραδέχεται ένας γιατρός από το τμήμα των Επειγόντων, με τα προστατευτικά του γυαλιά ανεβασμένα στο μέτωπο και το κεφάλι κατεβασμένο. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους, κάνοντας παράλληλα λίγο περισσότερο για όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες» να τα καταφέρουν.

Έξω από τους τοίχους του νοσοκομείου, ο ιός συνεχίζει αόρατος την σιωπηλή του πορεία στην Μπρέσια.

Ένα κοντινό γηροκομείο, στο Κιντσάνο, ανακοίνωσε σήμερα ότι 18 από τους φιλοξενούμενούς του έχουν πεθάνει από την έναρξη της επιδημίας. Οι πέντε τις τελευταίες 24 ώρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share