Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανικό προκαλεί ο κορωνοϊός στη Γαλλία: Στους 264 οι θάνατοι με κατακόρυφη αύξηση - Στα 9.134 τα κρούσματα

Σοκ!

18 Μαρτίου 2020 22:01
Πανικό προκαλεί ο κορωνοϊός στη Γαλλία: Στους 264 οι θάνατοι με κατακόρυφη αύξηση - Στα 9.134 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός προκαλεί πανικό και στη Γαλλία, με το σημερινό (18/3) απολογισμό να αποδεικνύεται τραγικός, σημειώνοντας μεγάλα αύξηση τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους.

Μέσα σε 24 ώρες οι νεκροί από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 264, 18% περισσότεροι, κι ενώ η Γαλλία διανύει την δεύτερη ημέρα της καραντίνας σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Δείτε και το δραματικό διάγγελμα της Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό λαό.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλομόν είπε ότι αναφέρθηκαν 89 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 264.

Επίσης, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.134, από 7.730 την Τρίτη (17.03.2020), αύξηση δηλαδή 18% μέσα σε 24 ώρες. Ο Σαλομόν είπε ότι 931 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Έλληνας της Πόλης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας Έλληνας πολίτης που ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη εδώ και κάποια χρόνια.

Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται ήδη σε καραντίνα εδώ και μία εβδομάδα, στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, κι όχι σε νοσοκομείο, καθώς δεν έχει εμφανίσει κανένα από τα βαριά συμπτώματα του φονικού ιού. Δείτε, επίσης, πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μίλησε με το OPEN και ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά του έχουν δοθεί οδηγίες να μη βγει από το σπίτι μέχρι νεωτέρας… Μάλιστα του τηλεφωνούν καθημερινά για να ελέγχουν αν είναι καλά και πώς εξελίσσεται η υγεία του. Η οικογένειά του διαμένει στην Ελλάδα.

Ο άνθρωπος αυτός εμφάνισε ένα μικρό κρυολόγημα, όπως θεώρησε αρχικώς, πριν από μία εβδομάδα, πήγε για εξέταση στο γιατρό της εταιρείας, που εργάζεται, και εκείνος του συνέστησε να κάνει το τεστ του κορωνοϊού, καθώς διαπίστωσε λίγο βήχα, χωρίς ωστόσο πυρετό.

Πριν καν βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία πήραν 4-5 ημέρες μετά, του συνέστησαν να τεθεί σε καραντίνα και πριν από δύο ημέρες, την περασμένη Δευτέρα, τον ενημέρωσαν τελικά ότι είναι θετικός.

Το περίεργο, ωστόσο, είναι ότι το νοσοκομείο δεν του έστειλε ποτέ τα αποτελέσματα γραπτώς. Τον ενημέρωσαν μόνο προφορικώς/τηλεφωνικώς για το αποτέλεσμα και του ζήτησαν να παραμείνει για άλλη μία εβδομάδα –τουλάχιστον- σε καραντίνα μέχρι να ξανακάνει το τεστ για τον κορoνοϊό και να ελέγξουν την εξέλιξη της υγείας του.

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για το φάρμακο εναντίον του από την Κίνα και τη Γαλλία!

Αισιόδοξος για τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλο τον κόσμο για το φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία του φονικού ιού. Δείτε και πόσα κρούσματα εκτιμά πως υπάρχουν συνολικά στην χώρα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος σε «ενθαρρυντικά», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου».

«Επίσης, ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται» προσέθεσε, λέγοντας πως «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι' αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά «συναδέλφων» του, που «τερατολογούν» και αναφέρονται σε καταστροφικά σενάρια, χωρίς καμία επιστημονική βάση.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ είπε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα-ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά» τόνισε, μεταξύ άλλων. Επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προστατεύουμε τους γύρω μας.

«Η απάντηση σε όλους που ασκούν κριτική είναι πως οι στόχοι των τεστ στη χώρα μας είναι: ο έλεγχος γίνεται για περιστατικά με αυστηρά κριτήρια. Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, δεν γίνεται με καταμέτρηση όλων των περιστατικών, αλλά μία που αφορά όλες τις νοσηλείες και μία ειδική δειγματοληπτική διαδικασία, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share