Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανησυχητικά συμπτώματα κορωνοϊού για την ηθοποιό Σοφία Φαραζή

Το ανακοίνωσε η ίδια

18 Μαρτίου 2020 15:55
Ανησυχητικά συμπτώματα κορωνοϊού για την ηθοποιό Σοφία Φαραζή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σοφία Φαραζή ενημέρωσε του ακόλουθους της στο Instagram για την κατάσταση της υγείας της, λέγοντας πώς έχει όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Στην φωτογραφία η αγαπημένη ηθοποιός είναι ξαπλωμένη στον καναπέ της, γράφοντας παράλληλα πώς έχει όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Δέκατα έχω, βήχα έχω, κόπωση και πονοκέφαλο έχω» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. Λίγες ώρες αργότερα, έχοντας λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους που ανησύχησαν για την υγεία της, η Σοφία Φαραζή επανήλθε με νέα ανάρτηση επισημαίνοντας πως ακολουθώντας τις συμβουλές τους γιατρού της, έθεσε τον εαυτό της σε αυτοπεριορισμό, ενώ δεν έκρυψε ότι όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα πανικοβλήθηκε.

«Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα και το ενδιαφέρον. Ο γιατρός μου με συμβούλευσε να παραμείνω σπίτι και να μην έρθω σε επαφή με κανέναν. Τα συμπτώματα είναι ίδια με του ιού, αλλά χωρίς εξέταση δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Το αντιμετωπίζουμε όμως σαν να νοσώ, για το καλό όλων. Να σας πω ότι, επηρεασμένη με όσα ακούμε και βλέπουμε, στην αρχή των συμπτωμάτων με έπιασε ένας μικρός πανικός. Ήθελα να εξεταστώ και να μάθω. Ο φόβος μου ήταν κυρίως για τους γονείς μου. Αν το έχω; Αν τους έχω κολλήσει; Όμως η συγκεκριμένη κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία.

Παίρνουμε μια ανάσα, αφήνουμε χώρο στα νοσοκομεία για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και μένουμε σπίτι, για το καλό μας και κυρίως για το καλό των συγκατοίκων μας. Και με το συγκάτοικος εννοώ όλους όσους μοιραζόμαστε τούτο τον κόσμο» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η μόνη από την ελληνική showbiz με κορωνοϊό και μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστό ότι και ο Τζώνη Καλημέρης και η Κοντοβά έπεσαν θύματα της πανδημίας, όπως θα δείτε εδώ.

Κορωνοϊός: Αφήνουν την Αθήνα για τα χωριά τους και νησιά

Πρωτόγνωρα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί σε 387 και υπάρχουν 5 νεκροί.

Από σήμερα μάλιστα έχει τεθεί σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ενώ κλειστά παραμένουν και τα σχολεία, όπως και οι εκκλησίες.

Τα παραπάνω μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και ο συνωστισμός πολλών ατόμων σε ένα σημείο. Με αυτή τη λογική, οι αρχές απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις στους πολίτες να μην κυκλοφορούν, και να παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να μειωθεί η διασπορά.

Μέχρι στιγμής ωστόσο οι εικόνες πολιτών να μην συμμορφώνονται προς τις παραινέσεις της κυβέρνησης προκαλούν προβληματισμό και αν και μέχρι στιγμής διαψεύδονται τα σενάρια περί καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να παραμένει στο τραπέζι. Ενδεικτική άλλωστε ως προς αυτό ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, χθες, ο οποίος τόνισε ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς υπογράμμισε ότι το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι' αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

Οι μετακινήσεις ωστόσο φαίνεται να ανησυχούν τις αρμόδιες αρχές και σε ένα πιο ευρύ επίπεδο που αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας συνέστησε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην απομακρύνονται την περίοδο αυτή σε νησιωτικές περιοχές, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή τους εφόσον χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους με ενεργή ανοσοκαταστολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share