Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Όταν είδε το παιδάκι της έτσι τρόμαξε...Ξεκίνησε από πυρετό και μπήκε σε καραντίνα μετά από την διάγνωση!

Δεν θα το πιστεύετε

18 Μαρτίου 2020 14:42
Όταν είδε το παιδάκι της έτσι τρόμαξε...Ξεκίνησε από πυρετό και μπήκε σε καραντίνα μετά από την διάγνωση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το αγοράκι είχε την ατυχία να νοσήσει από μια ασθένεια που λίγοι άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι. Ενώ τα συμπτώματα ήταν φυσιολογικά, η κατάσταση χειροτέρεψε...

O Όλιβερ Ντούρλινγκ, ένα αγόρι από τον Καναδά, ταυτόχρονα νόσησε από μια σπάνια ασθένεια και από ιλαρά. Η μητέρα του, η Νατάσα Ντούρλινγκ, μοιράστηκε την ιστορία του Όλιβερ στα social media, περιγράφοντας πως τα συμπτώματά του είχαν προβληματίσει τους γιατρούς, όταν τελικά έβγαλαν διάγνωση έπειτα από 5 μέρες.

Τα συμπτώματα του Όλιβερ ξεκίνησαν με εμετό και διάρροια, ακολουθούμενα από γενικά αδυναμία, κόκκινα μάτια, υψηλό πυρετό και πόνο στους μύες. Και δεν είναι το μόνο παιδάκι που έρχεται αντιμέτωπο με μια θανατηφόρα ασθένεια, αφού όπως θα δείτε εδώ και ένα 3χρονο αγοράκι ασθένησε και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του βάλουν προσθετικά πόδια.

Αλλά την τέταρτη μέρα, η κατάσταση του Όλιβερ χειροτέρεψε. Σταμάτησε να τρώει και να πίνει και δεν σηκωνόταν. Εμφανίστηκε ένα εξάνθημα στο πρόσωπο και το λαιμό του.

Μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι είχε ιλαρά και έτσι μπήκε σε καραντίνα. Ωστόσο, οι εμβολιασμοί του ήταν πρόσφατοι και δεν είχε λευκά σημάδια στο στόμα, που είναι τυπικά συμπτώματα όταν κάποιος νοσεί από ιλαρά. Το εξάνθημά του δεν συμβάδιζε ωστόσο με την ασθένεια.

«Παρά τον υψηλό πυρετό, το εξάνθημα, την αφυδάτωση και τον πόνο, τον έστειλαν σπίτι και μου έδωσαν οδηγίες να του δώσω αντιπυρετικό και παυσίπονο, και αν χειροτερέψει να τον φέρω πίσω,» γράφει η Νατάσα.

Την επόμενη μέρα, ο Όλιβερ ήταν καλυμμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με το χειρότερο εξάνθημα που είχε δει. Ο πυρετός παρέμενε υψηλός παρά την φαρμακευτική αγωγή και τα πρησμένα του χείλη άρχισαν να σκάνε και να αιμορραγούν, εξηγεί η ίδια.

Έτσι ξαναπήγαν νοσοκομείο, όπου ξαναμπήκε σε καραντίνα για ιλαρά. Αλλά οι γιατροί απέκλεισαν την ιλαρά, επειδή είχε εμβολιαστεί γι’ αυτό και απέδωσαν τα συμπτώματα σε ιό.

«Σε αυτό το σημείο, τα έχασα. Απαίτησα να του κάνουν ανάλυση αίματος τουλάχιστον και να του βάλουν ορό καθώς ήταν πολύ αφυδατωμένος,» γράφει η μητέρα.

Όσο έδινε δείγμα ούρων, ο Όλιβερ «άρχισε να φωνάζει πανικοβλημένος ότι δεν βλέπει, έγινε δύσκαμπτος, άρχισε να τρέμει και έπεσε στα χέρια μου,» προσθέτει η ίδια. «Σε αυτό το σημείο η νοσοκόμα τον άρπαξε από μένα και εγώ πήρα το στύλο με τον ορό και τρέξαμε στην εντατική, όπου οι γιατροί και οι νοσοκόμες προσπαθούσαν να βρουν τι στο καλό συμβαίνει με αυτόν.»

Σύντομα οι γιατροί κατέληξαν στην ασθένεια: Νόσος Kawasaki.

Η νόσος Kawasaki είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Τομισάκου Καβασάκι, από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων.

Μετά τη διάγνωση, ο Όλιβερ υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων. «Του έκαναν μετάγγιση αίματος και φώναζε επειδή πονούσε. Έκανε εμετό πολλές φορές. Ωστόσο, η κατάστασή του βελτιώθηκε σύντομα. Το επόμενο πρωί το εξάνθημα εξαφανίστηκε και ένιωθε πολύ καλύτερα!»

Αλλά όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των ουρολογικών εξετάσεων, αποδείχτηκε ότι είχε προσβληθεί και από ιλαρά.

Έτσι υποβλήθηκε ξανά σε καραντίνα, καθώς ήταν ο μοναδικός ασθενής που έπασχε από ιλαρά και τη νόσο Kawasaki ταυτόχρονα, παρά τον πρόσφατο εμβολιασμό του, σύμφωνα με τη μητέρα.

Μόλις βγήκε από την καραντίνα, έγραψε: «Ευτυχώς δεν είναι πλέον μεταδοτικό και αισθάνεται πολύ καλύτερα! Αρνήθηκα ξανά να πάρουμε εξιτήριο σήμερα, θέλω να δω καλές εξετάσεις αίματος πριν πάμε σπίτι. Έχω ένα δυνατό αντράκι! Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν!»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share