Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλη φάντασμα η Αθήνα λόγω κορωνοϊού: Live εικόνα από Σύνταγμα – Ομόνοια

"Μένουνε σπίτι" οι Αθηναίοι

18 Μαρτίου 2020 12:52
Πόλη φάντασμα η Αθήνα λόγω κορωνοϊού: Live εικόνα από Σύνταγμα – Ομόνοια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άδειοι δρόμοι σε Σύνταγμα και Ομόνοια, λόγω κορωνοϊού, με τους κατοίκους της Αθήνας να κάνουν πράξη το «Μένουμε Σπίτι»!

Δείτε την live εικόνα, όπως την μετέδωσε η εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

"Τον Απρίλιο θα είναι η εβδομάδα των παθών": Δραματική πρόβλεψη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σοκαριστική πρόβλεψη από καθηγητή λοιμωξιολογίας, ο οποίος τόνισε πως τον Απρίλιο στην Ελλάδα θα είναι η εβδομάδα των Παθών, όχι λόγω Πάσχα αλλά λόγω... κορωνοϊού.

"Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει, μην έχετε καμία αμφιβολία" διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.

"Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση" διευκρίνισε. "Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς", διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό για την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρονιά προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορονοϊό, σημείωσε ότι "είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς...".

"Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα".

Οι επισημάνσεις του καθηγητή:

Ο καθηγητής σημείωσε δυο παράγοντες και είπε ότι υπάρχει το " σε ποιους θέλουμε και ποιους μπορούμε υπάρχει έλλειψη στα τεστ πανευρωπαϊκά. Προηγούνται οι ομάδες υψηλού κινδύνου και υγειονομικοί και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Οι αριθμοί που βλέπουμε κορυφή παγόβουνου. Έχουμε στείλει σπίτι ανθρώπους γιατί δεν έχουμε να κάνουμε το τεστ. Είναι ασφαλής επιδημιολογική τακτική. Για να μη μεταδίδουν τον ιό που διασπείρεται. Θα θέλαμε να έχουμε εκατομμύρια τεστ αλλά δεν τα έχουμε. Έχουμε μια αδρή εικόνα για το πως κινείται επιδημία στην Ελλάδα".

"Τον Απρίλιο", τόνισε, "υπάρχει η εβδομάδα των παθών. Αυτή είναι η δική μου επιστημονική εκτίμηση για την κρίση. Είμαστε στην ανηφορική καμπύλη. Η κορύφωση θα γίνει τον Απρίλιο πτώση τον Μάιο, θα υπάρξουν και άλλα μέτρα. Ο χρόνος τελείωσε, δεν έχουμε κανένα λεπτό να χάσουμε. Αν χαλαρώσουμε σήμερα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κάθε μέρα όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share