Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;

Τι αποφασίστηκε;

17 Μαρτίου 2020 16:37
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ τελευταία είναι το αν θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο. Τι αποφασίστηκε τελικά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian που επικοινώνησε με πηγή στη ΔΟΕ, αρνείται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του κορωνοϊού.

Η απόφαση να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών αντιτίθεται στις βασικές αρχές του Ολυμπιακού κινήματος.

«Είναι κάτι κόντρα σε κάθε μας πιστεύω. Οι Ολυμπιακοί είναι κάτι περισσότερο από μία σειρά αγώνων σε διάφορα αθλήματα. Αφορά όλον τον πλανήτη τον οποίο φέρνουμε κοντά για να γιορτάσουμε μαζί τον αθλητισμό» αναφέρει πηγή από τη ΔΟΕ στον Guardian που απέκλεισε το ενδεχόμενο με πολύ κατηγορηματικό τρόπο.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά καθώς η τηλεδιάσκεψη (με εκπροσώπους των διεθνών Ομοσπονδιών όλων των αθλημάτων των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών) συνεχίζεται και τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Μάλιστα ανησυχία προκαλεί και η αναβολή του EURO 2020, όπως θα διαβάσετε εδώ, και τα ερωτήματα είναι πλέον πολλά.

Κορωνοϊός: Η FIBA ανέβαλε τις κληρώσεις για για τα προολυμπιακά τουρνουά

Μια αυτονόητη για την παρούσα φάση λόγω κορωνοϊού, αλλά ενδεχομένως και με… Ολυμπιακές προεκτάσεις, ανακοίνωση έκανε σήμερα η FIBA.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (20/3) κλήρωση των Ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ ανδρών και γυναικών, αναβάλλεται και θα οριστεί σε ένα ημερομηνία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δείτε και την αναβολή που υπήρξε στο BCL.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι πρώτον αν θα γίνουν φέτος οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο και σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, αν και πότε θα γίνουν τα Προολυμπιακά τουρνουά, στα οποία συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας ή αν θα βρεθεί άλλος τρόπος πρόκρισης για τις τέσσερις τελευταίες ομάδες, αν τελικά γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Πηγή: Basketa.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share