Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πως θα λειτουργεί στο εξής το Δημόσιο;

Δώστε βάση

17 Μαρτίου 2020 13:31
Κορωνοϊός: Πως θα λειτουργεί στο εξής το Δημόσιο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχέδιο λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας για δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς απολύτως κρίσιμο για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό αποτελεί το επόμενο δεκαπενθήμερο. Στην κατεύθυνση αυτή, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, αλλά και η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από αύριο συνιστούν πτυχές μόνο του εθνικού σχεδίου πρόληψης και καταπολέμησης, το οποίο αναμένεται να εμπλουτιστεί και με τη λειτουργία του δημοσίου με προσωπικό ασφαλείας.

Η παρουσία, άλλωστε, ενός μικρού αριθμού εργαζομένων στις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, τις ΔΕΚΟ, αλλά και τους δήμους θα συνέβαλε καταλυτικά στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και βρίσκονται σε κίνηση από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου κατά το ελάχιστο δυνατό.

Πόντους στο σενάριο αυτό έδωσε η χθεσινή ενεργοποίηση της λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για το δημόσιο, παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία παρέχει δυνατότητες εργασίας εξ’ αποστάσεως για μεγάλο εύρος λειτουργιών και δημόσιων υπηρεσιών, σε μια εποχή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα διαθέτουν πρόσβαση και λογαριασμούς στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο υψηλός, αυτός, βαθμός πρόσβασης και εξοικείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο με ψηφιακά περιβάλλοντα καθιστά εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η λειτουργία του κράτους να υποστηριχθεί το επόμενο διάστημα με λιγότερη αυτοπρόσωπη παρουσία στα κτίρια, δυνατότητα που δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στο αποψινό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός.

Καταγγελία βόμβα: Που πωλούν 12 ευρώ το χαρτί υγείας λόγω κορωνοϊού;

Κάτοικος της Κω προβαίνει σε φοβερή καταγγελία αισχροκέρδειας και διαμαρτύρεται εντόνως για τις τιμές προϊόντων που είναι αυξημένης ανάγκης αυτή την περίοδο καθώς η εμφάνιση του κορωνοϊού επιβάλει την προμήθεια αυτών. «Έχουν πάει στα ύψη τις τιμές, κάντε κάτι» καταγγέλλει η αγανακτισμένη κάτοικος. Μάλιστα και σ' αυτό το κομμάτι αναμένεται νέο διάγγελμα αναμένεται σήμερα το απόγευμα από τον Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πας να αγοράσεις και βλέπεις τιμές εξωφρενικές. Το απολυμαντικό σπρέι από τα 2,5 ευρώ έχει πάει στα 5 ευρώ και το χαρτί υγείας, αν έχεις το Θεό σου, έχει πάει στα 12 ευρώ! Τα μακαρόνια από τα 50-60 λεπτά τα φθηνά, έχουν πάει στο 1 ευρώ και στο 1,20 ευρώ. Έχει πάει 1,10€ η πατάτα και το κρεμμύδι, όλα τα έχουν πάει διπλή τιμή» λέει η κυρία Δήμητρα, που παλεύει να τα φέρει βόλτα με μια αναπηρική σύνταξη.

Δείτε τη σχετική καταγγελία στο Open TV

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share