Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πρώτη γυναίκα που έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού - Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο

Δεν χορηγείται ακόμα στον κόσμο

17 Μαρτίου 2020 11:40
Η πρώτη γυναίκα που έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού - Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Αμερικανοί ερευνητές έχουν τώρα χορηγήσει τις πρώτες προσπάθειες ενός πειραματικού εμβολίου με κορωνοϊό, έχοντας αρχίσει την δοκιμή σε ανθρώπους χθες (Δευτέρα 16 Μαρτίου).

Η δοκιμή σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται υπό την καθοδήγηση της Δρ. Λίσα Τζάκσον, ανώτερου ερευνητή στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Kaiser Permanente Washington στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ, με 42 από τους 69 θανάτους της χώρας.

Η μαμά-δυο παιδιών Τζένιφερ Χάλλερ, 43 ετών, ήταν η πρώτη που έλαβε το εμβόλιο, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο έφηβοι της σκέφτονται ότι είναι cool να συμμετέχει στην έρευνα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες στις ΗΠΑ, όπως θα διαβάσετε και εδώ.

Η Χάλλερ δήλωσε καθώς περίμενε τη σειρά της: "Όλοι αισθανόμαστε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι".

Ο αρχηγός της μελέτης δήλωσε: "Όλοι θέλουν να κάνουν ό, τι μπορούν σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης."

Πρόσθεσε: "Είμαστε μέλη της ομάδας τώρα."

Μελέτη εθελοντών - υγιείς άνθρωποι ηλικίας 18 έως 55 ετών - έχουν επιλεγεί προσεκτικά για τη δοκιμή, η οποία όχι μόνο θα ελέγχει την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά και την ικανότητά του να προκαλεί ανοσοαπόκριση στους εθελοντές.

Μερικοί άνθρωποι θα πάρουν υψηλότερες δοσολογίες από άλλους για να ελέγξουν πόσο δυνατά θα πρέπει να είναι τα εμβόλια.

Οι ερευνητές θα αντλούν δείγματα αίματος για να δουν αν το εμβόλιο βοηθά ή όχι το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης θα φροντίσει για τυχόν παρενέργειες.

"Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το εμβόλιο θα προκαλέσει ανοσολογική απάντηση ή αν θα είναι ασφαλές. Γι 'αυτό κάνουμε μια δοκιμή", δήλωσε ο Τζάκσον.

«Δεν είναι στο στάδιο όπου θα ήταν δυνατό ή συνετό να το δώσουμε στον γενικό πληθυσμό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share