Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Πιθανό το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες»!

Τι είπε στις δηλώσεις του;

17 Μαρτίου 2020 08:57
«Βόμβα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Πιθανό το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβα» ερρίφθη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος γνωστοποίησε, ότι εξαιτίας του κορωνοϊού υπάρχει μια ορατή πιθανότητα, να χρειαστεί οι Έλληνες να κάνουν το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες, σε μια κατάσταση που θα είναι πρωτόγνωρη, αν όντως εφαρμοστεί και αυτό το μέτρο.

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» είπε χαρακτηριστικά μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σήμερα» ο κύριος Πέτσας ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα από το σπίτι του αφότου η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση» επισήμανε ερωτηθείς και για το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων όπως στην Ιταλία ή την Ισπανία. Δείτε και όσα αποφάσισε χθες (16/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αναστολή των λειτουργιών.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας» επισήμανε.

«Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε» σημείωσε. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες» πρόσθεσε πάντως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Η απόφαση της ΔΙΣ, εξήγησε, ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. «Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις». «Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο».

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του μετά την καραντίνα διευκρίνισε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι παραμένω αξύριστος δεν έχει αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα μου… σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης… Εφόσον η τεχνολογία το επιτρέπει προσπαθώ να να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου. Έχουμε τη σύζυγο μου απομονωμένη σε ένα χώρο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μαζί» σχολίασε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share