Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η καταλυτική παρέμβαση του Σωτήρη Τσιόδρα για το κλείσιμο των εκκλησιών (video)

Τι τους είπε;

17 Μαρτίου 2020 08:35
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η καταλυτική παρέμβαση του Σωτήρη Τσιόδρα για το κλείσιμο των εκκλησιών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε ένα σημαντικό μέτρο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει να σταματήσουν οι λειτουργίες στις εκκλησίες, ώστε να μη γίνουν οι ναοί τόπος εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού. Θυμηθείτε και το τι ακριβώς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, αναστέλλοντας τις λειτουργίες χωρίς προς το παρόν να υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας.

Σπουδαία, όμως, ήταν και η παρέμβαση του λοιμωξιολόγου και αρμοδίου του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ιού, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος παρουσιάστηκε στην Ιερά Σύνοδο και με όσα είπε στους ιερείς φαίνεται, ότι προλείανε σε σημαντικό βαθμό το έδαφος, ώστε να δεχθούν την παρέμβαση της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα υγείας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, η παρουσία του κυρίου Τσιόδρα ήταν καταλυτική, ώστε να πειστούν τελικά οι ιεράρχες να συνεναίσουν, επί της ουσίας, στο κλείσιμο των εκκλησιών. Ο ίδιος αναφέρει, ότι ο άνθρωπος που αποτελεί πρόσωπο των ημερών στην χώρα, είναι μεν ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο, αλλά διαθέτοντας αίσθημα ευθύνης, είχε τον τρόπο να το μεταδώσει και στους ιεράρχες, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για να προχωρήσει το μέτρο του κλεισίματος των εκκλησιών και να υπάρξουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα περιορισμού εναντίον του κορωνοϊού.

«Είναι μια ερώτηση, που έκανα και δεν ήταν βολική, γιατί ο κύριος Τσιόδρας είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν αυτό. Χρησιμοποίησε, όμως, τη λέξη “παρακάλεσα”, για να ζητήσει από τις εκκλησίες στην Ιερά Σύνοδο να μη γίνουν φορέας εξάπλωσης του ιού. Νομίζω, ότι η παρουσία του ήταν καταλυτική και βοήθησε, ώστε να πειστούν οι ιεράρχες, με βάση παράλληλα τα επιστημονικά δεδομένα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ότι θα έπρεπε να κλείσουν οι εκκλησίες και να σταματήσουν οι τελετές. Κι αυτό, γιατί όταν γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια από όλους για να υπάρχει μια καραντίνα, είναι κρίμα να χαθεί το παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην ΕΡΤ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share