Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτά τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά μετά τα νέα μέτρα - Πώς να προστατευτείτε από την εξάπλωσή του (video)

Δείτε αναλυτικά και δώστε προσοχή!

17 Μαρτίου 2020 07:34
Κορωνοϊός: Αυτά τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά μετά τα νέα μέτρα - Πώς να προστατευτείτε από την εξάπλωσή του (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυβέρνηση, μπροστά σε όσα συμβαίνουν εσχάτως με τον νέο κορωνοϊό, έχει αποφασίσει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες, σύμφωνα με τα οποία κλείνουν όλα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό. Θυμηθείτε, επίσης, πόσα είναι στην χώρα μας τα συνολικά κρούσματα.

Το μέτρο δεν αφορά σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνους, μίνι μάρκετ, περίπτερα, πρατήρια υγρών κασίμων και τράπεζες.

Επίσης δεν αφορά κούριερ, κρεοπωλεία, μανάβικα, υπηρεσίες ντελίβερι, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shop, καταστήματα γεωργικών προϊόντων, καθώς και καταστήματα επισκευής, οπτικά και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Για τα σούπερ μάρκετ το ωράριο θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ και θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

«Χρειάζεται εγρήγορση, συνεργασία και καλούμε όλους τους έλληνες να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Πρέπει να αυτοπειθαρχήσουμε» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Σημειώνεται ότι μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επί 14 ημέρες όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, ενώ ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος.

Αναλυτική λίστα με όλα τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την Τρίτη.

«Μένουμε σπίτι» - Οι βασικές οδηγίες για την προστασία μας από τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζουμε, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και με σκοπό την παροχή έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες, έχει προχωρήσει στην έκδοση 8 βασικών χρήσιμων οδηγιών προς τις ευπαθείς ομάδες, και όχι μόνο, για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό COVID-19, τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Κατά συνέπεια για αυτές τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορονοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

- Να αποφεύγουν επαφές με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματοςΝα αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα

- Να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)

- Να συμμορφώνονται στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών

- Να αποφεύγουν χώρους συγχρωτισμού, κοινωνικών συναναστροφών μαζικού χαρακτήρα και εκδηλώσεων

- Να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να επιμένουν σε ιατρική αξιολόγηση

- Να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς

- Να αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share