Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Γίνονται οι πρώτες δοκιμές εμβολίου!

Στις ΗΠΑ

16 Μαρτίου 2020 23:56
Κορωνοϊός: Γίνονται οι πρώτες δοκιμές εμβολίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό, στο Σιάτλ, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σε αυτήν την «ανοιχτή κλινική δοκιμή», θα συμμετάσχουν 45 εθελοντές, ηλικίας από 18 μέχρι 55 ετών, που όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) η δοκιμή θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

«Ο πρώτος από τους συμμετέχοντες έλαβε σήμερα το πειραματικό εμβόλιο», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η επιστημονική ομάδα από ερευνητικά ιδρύματα της Βαλένθια κατάφερε να αλληλουχίσει ολόκληρο το γονιδίωμα τριών δειγμάτων από ασθενείς που είχαν νοσήσει από την COVID-19. Τα δείγματα είχαν ληφθεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια.

Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού θα συμβάλλει στην παγκόσμια επιστημονική προσπάθεια για να εντοπιστούν οι πηγές μετάδοσής του και πως τα διαφορετικά στελέχη του έχουν καταφέρει να εξαπλωθούν.

«Πρωταρχικός στόχος είναι να αναγνωρίσουμε όσα περισσότερα ζωτικής σημασίας στοιχεία του ιού και της αλυσίδας μετάδοσης του. Το βασικό συμπέρασμα της δικής μας ανάλυσης από τα πρώτα αυτά δείγματα είναι ότι τα στελέχη προέρχονται από διαφορετικές πηγές μετάδοσης» εξηγεί ο ερευνητής Fernando González Candelas.

Οι αλληλουχίες είναι ήδη διαθέσιμες προς μελέτη στη βάση δεδομένων GISAID Initiative, μια δημόσια βάση δεδομένων για τη μελέτη των ιών της γρίπης, αλλά και στις επιστημονικές πλατφόρμες Nextstrain και Genbank.

Μπορείτε να δείτε εδώ και την πρόβλεψη ενός Έλληνα γιατρού για το εμβόλιο, η οποία θα σας σοκάρει.

Εκκλησία - Τέλος όλες οι λειτουργίες με απόφαση της κυβέρνησης!

Μία ώρα μετά τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα του κορωνοϊού, η κυβέρνηση προχωρά στην αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει να αναστείλει όλες τις λατρευτικές συνάξεις, εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνταν κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί στις εκκλησίες, χωρίς πιστούς, αλλά μόνο με τους ιερείς και του μοναχούς από την ερχόμενη Κυριακή (22/3) μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου (11/04), όπως θα δείτε εδώ.

Την απόφαση της κυβέρνησης έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share