Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή - "Καθαρίστε τα κινητά σας!" - Ο κορωνοϊός επιβιώνει από 3 ώρες έως...

Μεγάλη προσοχή

16 Μαρτίου 2020 19:25
Προσοχή -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέβασε στο Twitter δύο άρθρα του Business Insider σχετικά με τον κορονοϊό, που μας έχουν σοκάρει από τα ευρήματα.

Το πρώτο αναφέρει τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων και στην ανάγκη συχνού καθαρισμού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο οι οθόνες των κινητών είναι εστίες βακτηρίων και η αμέλεια να καθαριστεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μάλιστα προστίθεται, ότι η θήκη του κινητού πρέπει να καθαρίζεται συχνά.

Το δεύτερο άρθρο αφορά τις επιφάνειες και επισημαίνει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε αυτές από τρεις ώρες έως τρεις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας έχει αυξηθεί, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Εξελίξεις με το επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως καθιερωμένα συμβαίνει, πριν από κάθε πληρωμή. Δείτε και τι συμβαίνει με το δώρο Πάσχα.

Η ανακοίνωση για το επίδομα παιδιού:

«Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί)».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share