Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: Επεμβαίνει ο στρατός στην Ισπανία - Έφτασε 297 θανάτους και 8.744 κρούσματα

Τρομερές εικόνες!

16 Μαρτίου 2020 15:52
Κορωνοϊός: Επεμβαίνει ο στρατός στην Ισπανία - Έφτασε 297 θανάτους και 8.744 κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ισπανία βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την Κυβέρνηση να έχει αναλάβει έκτακτα μέτρα και το στρατό ακόμη να συμμετέχει στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Οι στρατιώτες, βοηθώντας την Κυβέρνηση στο έργο της, έχουν βρεθεί κατά κύριο λόγο σε μέρη μεγάλου συνωστισμού για τη μεταφορά επιβατών, όπως στην Νότια Τενερίφη ή το αεροδρόμιο της Μάλαγα, ώστε να διασφαλίζεται πως όσοι περνούν από εκείνα τα σημεία, διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους. Δείτε και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυβερνήτης της Λομβαρδίας, δείχνοντας πως στην Ιταλία ίσως έρχεται το τέλος του εφιάλτη.

επέμβαση του στρατού στην Ισπανία

Αναφορικά με τους θανάτους, αυτοί βρίσκονται τώρα στους 297, με εννέα να έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα βρίσκονται στα 8.744. Για το σκοπό της προσπάθειας να σταματήσει ο εφιάλτης, περίπου 1.000 στρατιώτες έχουν επιστρατευθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, ειδικά στην Τενερίφη και την Γκραν Κανάρια, όπου το κράτος διατηρεί βάσεις.

Το νέο αυτό μέτρο ήρθε μετά την ανακοίνωση για καραντίνα 15 ημερών το Σάββατο (14/3) από τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει επιπλέον ασφάλεια και τάξη στην χώρα.

297 θάνατοι στην Ισπανία

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι έχουν υπάρξει και αρκετοί… αντιστασιακοί, οι οποίοι έχουν αγνοήσει τις οδηγίες της Κυβέρνησης και την επιβολή καραντίνας, κυκλοφορώντας κανονικά και άσκοπα στους δρόμους. 199 έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στην πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, η οποία μάλιστα είναι η μεγαλύτερη πληγείσα περιοχή με 4.665 κρούσματα. Για τους ανθρώπους αυτούς, προβλέπεται πρόστιμο, ενώ από τον κανόνα δεν έχουν εξαιρεθεί και οι ξένοι, όπως οι Βρετανοί που είχαν βρεθεί να κάνουν ποδηλατάδα στο Μπενιντόρμ.

8.744 κρούσματα στην Ισπανία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share