Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αναστέλλεται ο Δακτύλιος λόγω κορωνοϊού μέχρι τον Απρίλιο - «Λουκέτο» στα καταστήματα!

Νέα μέτρα!

16 Μαρτίου 2020 13:43
Αναστέλλεται ο Δακτύλιος λόγω κορωνοϊού μέχρι τον Απρίλιο - «Λουκέτο» στα καταστήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόφασή της να αναστείλει τον Δακτύλιο μέχρι το τέλος Απριλίου λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με νεότερη ενημέρωση από την αναπληρώτρια κυβερνητική επρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, προωθείται η επέκταση προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση κορωνοϊού, λόγω των επιπλέον κρουσμάτων, αλλά και τη μη τήρηση των ήδη υπαρχουσών μέτρων. Δείτε, επίσης, την απόφαση για καραντίνα σε δύο ολόκληρα χωριά.

Η Κυβέρνηση επεκτείνει, δε, την αναστολή λειτουργίας σε όλα τα καταστήματα Λιανικής, από την Τετάρτη (18/3) και εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα και ό,τι έχει να κάνει με τρόφιμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης, έχει επικοινωνήσει με Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοι μόνο για ατομική λατρεία.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 οι νεκροί στην Ευρώπη - Live ο χάρτης με την εξάπλωση του

Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε χθες Κυριακή στην Ευρώπη το φράγμα των 2.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού , με τον παγκόσμιο απολογισμό να υπερβαίνει πλέον τους 6.000 νεκρούς παγκοσμίως και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πληθυσμών και τα κλεισίματα των συνόρων να πολλαπλασιάζονται.

Αντιμέτωπες με το κλίμα πανικού που έχει προκαλέσει η επιδημία, οι κυριότερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως (Fed, ΕΚΤ, αυτές της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ελβετίας κ.ά.) άρχισαν χθες Κυριακή να λαμβάνουν συντονισμένα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα μείωσε έτσι το κατευθυντήριο επιτόκιό της κατά μία μονάδα, στο μηδέν, για να καθησυχάσει τις αγορές.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις όλου του πλανήτη να συνεργαστούν για να αποτραπεί η ύφεση.

Η χώρα που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από την πανδημία, η Ιταλία, κατέγραψε χθες Κυριακή αριθμό θυμάτων χωρίς προηγούμενο, 368 νέους θανάτους σε 24 ώρες. Ο απολογισμός της COVID-19 αυξήθηκε έτσι στους 1.809 νεκρούς στη χερσόνησο.

Η Κίνα, η χώρα όπου εμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 και ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο, είναι εκείνη που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς (3.213 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως ανακοινώθηκε σήμερα), αλλά είναι η Ευρώπη πλέον η περιοχή του κόσμου όπου εξαπλώνεται ταχύτερα η ασθένεια COVID-19, με 2.291 θανάτους, στην πλειονότητά τους στην Ιταλία και την Ισπανία – σε αυτή την τελευταία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί κατέγραψε αλματώδη αύξηση, με 2.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο.

Η Ευρώπη πλέον θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου (3.221) ενώ η Κίνα μοιάζει να έχει φρενάρει την εξάπλωση του ιού (14 ανακοινώθηκαν Δευτέρα, από 15 χθες Κυριακή).

Συνολικά και επισήμως, 6.435 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την ασθένεια σε όλο τον κόσμο, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από επίσημες πηγές ως τις 02:30 σήμερα Δευτέρα, επί συνόλου 159.860 κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ), η Ευρώπη αποτελεί «το επίκεντρο» της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, για να εγγυηθεί τον εφοδιασμό των χωρών-μελών της.

Η Ισπανία, η χώρα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στη Γηραιά Ήπειρο, επέβαλε μέτρα περιορισμού των κινήσεων του πληθυσμού της και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share