Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν - Σε καραντίνα ολόκληρο το Παρίσι

Οι Γάλλοι δεν συνετίζονται κι ο Μακρόν ανακοινώνει νέα μέτρα

16 Μαρτίου 2020 13:01
Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν - Σε καραντίνα ολόκληρο το Παρίσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα σκληρότερα μέτρα για τον κορονοϊό αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα ανακοινώσει το βράδυ τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Αμυνας, σύμφωνα με την προεδρία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα υγείας δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της επιδημίας στην Γαλλία «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς».

Σκέψεις για γενικό lock down στο Παρίσι

Το... μπαϊράκι και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης δεν είναι μόνο ελληνικό «προνόμιο», καθώς και σε άλλες χώρες που έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, οι πολίτες κάνουν του... κεφαλιού τους θέτοντας σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους.

Η γαλλική κυβέρνηση μελετά πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε γενικό «lock down» στο Παρίσι, καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δεν συνετίζονται ιδιαίτερα... Ο Ζερόμ Σαλομόν, διευθυντής υγείας της Γαλλίας, έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα στάδιο που θα καλείται να αποφασίσει ποιους θα σώσει και ποιους θα αφήσει στο έλεος του Θεού...

Παρά τα μέτρα που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συγκέντρωσης πλήθους περισσότερων των 100 ανθρώπων, και το κλείσιμο των καταστημάτων, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να παραβιάζουν τα μέτρα.

Αν ισχύσει το μέτρο καθολικής απαγόρευσης, «αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για τρόφιμα και ιατρικά εφόδια ή να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους εάν δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Ο γαλλικός στρατός και η αστυνομία θα επιβάλουν την απαγόρευση, η οποία θα εισαχθεί με απόφαση έκτακτης ανάγκης και θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., δήλωσε μια προεδρική πηγή. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που θα νεκρώσει η πιο δημοφιλής τουριστική πόλη στον κόσμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share