Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Προσοχή μεγάλη αυτή την εποχή με τον καιρό»! Ο Τάσος Αρνιακός μας προειδοποιεί! (video)

Αναλυτική πρόγνωση!

15 Μαρτίου 2020 21:41
«Προσοχή μεγάλη αυτή την εποχή με τον καιρό»! Ο Τάσος Αρνιακός μας προειδοποιεί! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στον ΑΝΤ1 και τόνισε, ότι αυτή την εποχή λόγω κορωνοϊού χρειάζεται μεγάλη προσοχή με το πώς αλλάζσι ο καιρός, αναφέροντας πάντως πως οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν ξανά. Δείτε, άλλωστε, τι είπε ο ίδιος προ ημερών για τον ιό.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι αύριο (16/3) ξεκινάμε με μερικές βροχές, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν, με τους ανέμους στα 9 μποφόρ και τους 16 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία.

Στην Αττική θα υπάρξουν βροχές νωρίς, αλλά βελτίωση όσο περνά η μέρα, με τους ανέμους στα 7-8 μποφόρ και τον υδράργυρο στους 5-15 βαθμούς. Παρόμοια κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους στα 3-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 3-13 βαθμούς.

Από την Τρίτη (17/3) τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται σε όλη την χώρα, ο καιρός θα είναι πιο αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 18 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Ασανσέρ ο υδράργυρος - Από αύριο αναμένονται...

Ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται μετά τη σημερινή καλοκαιρία και το θερινό σκηνικό του καιρού που ήταν η αφορμή για πολλούς πολίτες να επισκεφθούν τις παραλίες της Αττικής και όχι μόνο.

Βροχές μας περιμένουν από αύριο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κάτι για το οποίο από νωρίς το πρωί μας είχαν προειδοποιήσει, δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις εώς 9 μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια και στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα δε θα είναι γενικευμένα. Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.


Στην Αττική οι υψηλότερες θερμοκρασίες το Σάββατο 14/03

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα σε όλη τη χώρα σήμερα. Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Αθήνα -κάτι που είχε καιρό να συμβεί- φθάνοντας έως τους 26,1 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, στο Λουτράκι τους 25,8 και στο Ψυχικό τους 25,3 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - Η πρόγνωση για την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τα βόρεια και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις έως εννέα μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αύριο στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - Πού θα βρέχει, πού θα χιονίσει - Δείτε χάρτες

Ο καιρός συνεχίζει να παρουσιάζει αστάθεια, με νέα κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών.

Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο προβλέπεται βελτιωμένος, ωστόσο από την Κυριακή και μετά το σκηνικό του καιρού αλλάζει!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share