Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έσπασε» νέο τραγικό φράγμα ο κορωνοϊός: Πάνω από 6.000 οι θάνατοι από τον φονικό ιό!

Πάνω από 159.000 τα κρούσματα!

15 Μαρτίου 2020 18:26
«Έσπασε» νέο τραγικό φράγμα ο κορωνοϊός: Πάνω από 6.000 οι θάνατοι από τον φονικό ιό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νέο φράγμα «έσπασε» σχετικά με τον κορωνοϊό, αφού ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε παγκοσμίως τους 6.000, μετά την ανακοίνωση από την Ισπανία 105 νέων θανάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τον απολογισμό που κατήρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο, βασιζόμενο στις επίσημες πηγές, σήμερα στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, 6.036 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό και 159.844 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Δείτε και πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών (3.199), όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων 1.441 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Σε καραντίνα όλη η Κύπρος: Κλείνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις - Είσοδος στην χώρα μόνο με ιατρικό πιστοποιητικό

Κλείνουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, ενώ αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στη χώρα, στην προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με δηλώσεις του αμέσως μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε νέα πιο αυστηρά μέτρα ενάντια στην διάδοση του κορωνοϊού. Δείτε και τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα, με περιορισμό ακόμη και για τα μέλη της Κυβέρνησης.

Έτσι, όπως είχε ανακοινωθεί και τις προηγούμενες ημέρες, η είσοδος στη χώρα δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν, πλην όσων μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση εξέτασης για τον κορωνοϊό από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα. «Όσοι εκπληρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (καραντίνα) για 14 μέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία» πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η Κύπρος, που έχει χιλιάδες φοιτητές στο εξωτερικό, στην Ελλάδα, αλλά και την Αγγλία, αποφάσισε επίσης την χορήγηση επιδόματος 750 ευρώ σε όποιους από αυτούς επιλέξουν να παραμείνουν στην χώρα φοίτησής τους. Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 6η μετά μεσημβρινή της 16ης Μαρτίου, 2020 και θα ισχύει μέχρι την 30η Απριλίου του 2020.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κύπρου ανακοίνωσε την αναστολή εργασιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, χωρίς σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κυπριακό κανάλι Sigmalive, να δίνει κάποια λεπτομέρεια επ’ αυτού. Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί για καταρτισμό σχεδίου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, είπε ο Νίκος Αναστασίαδης.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους €700 εκατομμυρίων, που αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ, σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων που δέχονται πλήγματα από την επιδημία του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως «αξιολογώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, η Κυβέρνηση αποφάσισε την υιοθέτηση συνολικού έκτακτου Προγράμματος Στήριξης δημοσιονομικού περιεχομένου για τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες και ευρύτερα τις κυπριακές επιχειρήσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share