Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Αναστέλλει και τις πτήσεις από και προς Ισπανία εξαιτίας του φονικού ιού η Ελλάδα!

Νέα μέτρα!

15 Μαρτίου 2020 17:00
Αναστέλλει και τις πτήσεις από και προς Ισπανία εξαιτίας του φονικού ιού η Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του). Δείτε και τι άλλα μέτρα παίρνει η χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε και για την Ιταλία με την οποία αναστέλλονται εως τις 29 Μαρτίου 2020 όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας . Εξαιρούνται οι οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary).

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.

Το απόλυτο δράμα στην Ισπανία: Πάνω από 2.000 κρούσματα και 100 νεκροί σε 24 ώρες από τον κορωνοϊό!

Η Ισπανία είναι πλέον η δεύτερη πλέον πληγείσα από τον κορωνοϊό χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, με τον απολογισμό να είναι ολοένα πιο τραγικός και την Κυβέρνηση να ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να τον αναχαιτίσει.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα που έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που δημοσιοποίησαν χθες οι αρχές, έκανε λόγο για περισσότερα από 5.700 κρούσματα και τουλάχιστον 183 νεκρούς. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως και η σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την επιβολή, λόγω κορωνοϊού, σχεδόν ολικής καραντίνας στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Κορωνοϊός: Απόψε στις 21:00 όλοι οι Έλληνες βγαίνουν στα μπαλκόνια τους!

Ραντεβού στις 21:00 δίνουν απόψε όλοι οι Έλληνες στα μπαλκόνια τους με σκοπό να πουν το δικό τους ευχαριστώ στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας που παλεύουν ενάντια στον κορωνοϊό με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ευχαρίστησαν εχθές το βράδυ και οι Ισπανοί τους δικούς τους γιατρούς.

Το κάλεσμα λοιπόν λέει χαρακτηριστικά: "Βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για εμάς" και σκορπάει δάκρυα συγκίνησης σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα:

"Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας...Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας...Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο ...όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!"

Κορονοϊός: ''Λάλησε'' με την καραντίνα και τραγουδούσε στο μπαλκόνι Λένα Ζευγαρά

Οι κάτοικοι που παραμένουν στα σπίτια τους στην Ιταλία λόγω κορονοϊού τραγουδούν στα μπαλκόνια και κάνουν... κλαμπ τη γειτονιά. Όμως στην Ελλάδα, ένας αποφάσισε να τραγουδήσει στο μπαλκόνι και του φώναξαν «σκάσε»!

Ένας άνδρας αποφάσισε να βγει στο μπαλκόνι και να τραγουδήσει Λένα Ζευγαρά. Ενώ τραγουδούσε, λοιπόν, «αμάρτησε μαζί μου κι έλα, έλα, έλα, έλα» άκουσε από απέναντι ένα βροντερό «σκάσε ρε» με αποτέλεσμα να σταματήσει.

Στον αντίποδα, νεαρός στο Παλέρμο που έχει decks και εργάζεται ως Dj αποφάσισε να διασκεδάσει τη γειτονιά του παίζοντας μουσική στο μπαλκόνι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο και εναλλακτικό κλαμπ με τους θαμώνες στα... σπίτια τους.

Ιταλία: DJ μετέτρεψε το μπαλκόνι του σε κλαμπ για να διασκεδάσει τους φυλακισμένους, από τον κορωνοϊό, γείτονές του (video)

Σε «καραντίνα» βρίσκεται η Ιταλία με τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Όσοι μένουν στα σπίτια τους και δεν μπορούν να βγουν έξω έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Ένας από αυτούς είναι να μετατρέπουν τις γειτονιές σε... κλαμπ.

Νεαρός στο Παλέρμο που έχει decks και εργάζεται ως Dj αποφάσισε να διασκεδάσει τη γειτονιά του παίζοντας μουσική στο μπαλκόνι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο και εναλλακτικό κλαμπ με τους θαμώνες στα... σπίτια τους.

Με ανησυχητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία, όπου πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 1.441. Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share