Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Μέτρα-σοκ στη Βρετανία για τον κορωνοϊό: Κλείνουν τους ηλικιωμένους για 4 μήνες στα σπίτια τους!

Πανικός εν όψει!

15 Μαρτίου 2020 15:46
Μέτρα-σοκ στη Βρετανία για τον κορωνοϊό: Κλείνουν τους ηλικιωμένους για 4 μήνες στα σπίτια τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικά μέτρα αναμένεται να αναλάβει η Κυβέρνηση της Βρετανίας για την προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού, καθώς ο ίδιος ο Γραμματέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραδέχθηκε, ότι δεν αποκλείεται να αναγκάσουν τους ηλικιωμένους να κλειστούν στα σπίτια τους για περίπου 4 μήνες εξαιτίας του ιού.

Ο Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παράσχει αρκετούς εξαεριστήρες στα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νόσος του νέου φονικού ιού, με αποτέλεσμα να προχωρά σε αυτό το σκληρό μέτρο. «Δε θέλουμε να το κάνουμε αυτό τόσο σύντομα και δε θα είναι εύκολο, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες».

Το μέτρο αυτό εγείρει αρκετές απορίες, σχετικά με το αν η Κυβέρνηση έχει προνοήσει, ώστε οι ηλικιωμένοι από 70 ετών και πάνω, στους οποίους απευθύνονται αυτά τα περιοριστικά μέτρα, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες του σε τρόφιμα και φάρμακα, την ώρα που, προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα καραντίνας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δείτε, παράλληλα, τις εξελίξεις με την Υπουργό Υγείας, που επίσης πάσχει από τον ιό.

Η ίδια η Κυβέρνηση απευθύνει έκτακτο κάλεσμα προς ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τον Χάνκοκ να επισημαίνει πως «έχουμε περίπου 5.000 εξαεριστήρες, αλλά χρειαζόμαστε πολλαπλάσιους τώρα και δεν μπορούμε να τους παράγουμε. Δεν μπορώ να εγγυηθώ, λοιπόν, ότι θα έχουν εξαεριστήρες όλοι όσοι τους δικαιούνται».

Κάπως έτσι, είναι αρκετά πιθανό να έρθει αυτό το κάλεσμα προς τους ηλικιωμένους, ώστε να μείνουν για τόσο μεγάλο διάστημα στο σπίτι τους, αν και ο Υπουργός Επικρατείας ζητά να μην υπάρξει κανένας πανικός, εφιστώντας την προσοχή στους καταστηματάρχες και δηλώνοντας, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτούς, ώστε να συνεχιστεί η προμήθεια τροφίμων στην χώρα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, αρκετές χώρες έχουν κλείσει τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια, θέτοντας το κράτος τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ο Χάνκοκ επιμένει ότι «δε θα μας σταματήσει τίποτα στην αντιμετώπιση του ιού, έχουμε περάσει και χειρότερα. Τα μέτρα που παίρνουμε και θα πάρουμε είναι πολύ σημαντικά και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα σχεδόν όλων μας».

Με λίγα λόγια, με την τελευταία του αυτή κουβέντα προϊδέασε για τη μεγάλη καραντίνα που έρχεται…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share