Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Τουρκία: 10.330 άτομα σε καραντίνα!

Συναγερμός!

15 Μαρτίου 2020 14:14
Κορωνοϊός Τουρκία: 10.330 άτομα σε καραντίνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε και στην Τουρκία για τον κορωνοϊό καθώς σε καραντίνα μπήκα 10.330 άτομα που επέστρεψαν από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η τουρκική Κυβέρνηση επιμένει πως τα κρούσματα στη χώρα τους είναι μόνο πέντε.

Σύμφωνα με το κανάλι TRTHaber, τα άτομα αυτά θα φιλοξενηθούν για το διάστημα αυτό σε φοιτητικές εστίες στην Άγκυρα και το Ικόνιο.

Το υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εκμεταλλεύτηκε για την απόφαση τις διακοπές τριών εβδομάδων που «τρέχουν» στα τουρκικά πανεπιστήμια υποστηρίζοντας ότι οι φοιτητικές εστίες που επιτάχθηκαν ήταν «βασικά άδειες».

Στην Άγκυρα θα μείνουν σε καραντίνα συνολικά 5.392 άτομα και στο Ικόνιο τα υπόλοιπα 4.938.

Κορωνοϊός: Δείτε πόσες μέρες διαρκεί η επώασή του χωρίς να εκδηλώσετε συμπτώματα

Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, με τους νεκρούς αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν τους 5.700 και καθημερινά λαμβάνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με την φύση του, το πότε εκφράζονται τα συμπτώματα, πόσες μέρες χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε, ότι κάτι έχουμε, για να μας οδηγήσει στο να μάθουμε πως έχουμε προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Αναφορικά με τις φάσεις του, στις 5.1 ημέρες υπολογίζεται η μέση διάρκεια της ασυμπτωματικής φάσης επώασης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά στοιχεία που δημοσίευσαν ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Δείτε και τα νέα μέτρα, που ελήφθησαν για τη δημόσια υγείας.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι αυτό το χρονικό διάστημα από την έκθεση στον ιό μέχρι και την εκδήλωση των συμπτωμάτων δείχνει ότι η περίοδος της καραντίνας 14 ημερών για όσα άτομα έχουν εκτεθεί στον νέο κορωνοϊό, είναι λογικό.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο Annals of Internal Medicine, οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 97,5% των ατόμων που προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2, θα εκδηλώσουν συμπτώματα μέσα σε 11,5 ημέρες. Και για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, μόνο 101 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά το πέρας της καραντίνας.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στις παραπάνω εκτιμήσεις αφού ανέλυσαν 181 περιπτώσεις από την Κίνα και άλλες χώρες, όλοι διαγνωσμένα κρούσματα πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, που είχαν αναφέρει πιθανή ημερομηνία έκθεσης στον ιό και εκδήλωσης συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία ή είχαν έρθει σε επαφή με άτομα από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Η καραντίνα των 14 ημερών εφαρμόζεται παγκοσμίως από τις υγειονομικές αρχές μαζί με ένα χρονικό διάστημα παρακολούθησης των ατόμων που είναι γνωστό ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο λοίμωξης λόγω επαφής με γνωστά κρούσματα ή επειδή έχουν ταξιδέψει σε ενδημική περιοχή.

«Βάσει των στοιχείων που αναλύσαμε, η ισχύουσα σύσταση για καραντίνα 14 ημερών και ενεργή παρακολούθηση είναι λογικό μέτρο, αν και ποτέ δε μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιες περιπτώσεις να μην εντοπιστούν», εξηγεί ο συγγραφέας της έρευνας Justin Lessler, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας Bloomberg.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share