Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Λουκέτο στο "Σταύρος Νιάρχος"

Κλείνει σταδιακά όλη η χώρα!

15 Μαρτίου 2020 10:24
Κορωνοϊός: Λουκέτο στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύστερα από το κλείσιμο της παιδικής χαράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κλείνει ολοκληρωτικά το πάρκο του "Σταύρος Νιάρχος".

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο έχει ανακοινωθεί με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κλείνουν όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ιδρύματος, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα στο Facebook:

"Στο πλαίσιο των μέτρων του Υπουργείου Υγείας, κλείνει σήμερα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.
//
Following the measures taken by the Ministry of Health, the Stavros Niarchos Park and all the athletic and gymnastic facilities of the SNFCC will remain closed to the public today."

Στο πλαίσιο των μέτρων του Υπουργείου Υγείας, κλείνει σήμερα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του...

Posted by Stavros Niarchos Foundation Cultural Center on Sunday, March 15, 2020

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε χιονοδρομικά κέντρα και οργανωμένες παραλίες!

Λουκέτο ακόμη και σε παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός καθώς η καλοκαιρία σήμερα ήταν η αφορμή για να επισκεφθούν οι πολίτες τις παραλίες παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί και την επισήμανση και προτροπή να παραμείνουν σπίτι τους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο» έγραψε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

Σήμερα, ενώ μέσω επιδημίας κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε το Athensmagazine με αποκλειστικές φωτογραφίες από παραλία στο Πόρτο Ράφτη χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν στις παραλίες παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις για δυο τουλάχιστον εβδομάδες.

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι», οι συνεχείς ενημερώσεις, τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται να μην πτόησαν αρκετούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στις παραλίες προκαλώντας συνωστισμό στις πλαζ.

Στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά άνω των 50 ατόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους βάλουν μέσα, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει, καθώς η παραλία είχε ήδη γεμίσει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Τελικά, λόγω συνωστισμού η πλαζ έκλεισε.

Στη δημόσια πλαζ της Βουλιαγμένης, το ίδιο σκηνικό με πολίτες να καταφθάνουν με ηχοσυστήματα και σακούλες με φαγητά και ποτά, λες και πήγαιναν σε μπιτς πάρτι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share