Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε χιονοδρομικά κέντρα και οργανωμένες παραλίες!

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

14 Μαρτίου 2020 20:36
Κορωνοϊός: Λουκέτο σε χιονοδρομικά κέντρα και οργανωμένες παραλίες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λουκέτο ακόμη και σε παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός καθώς η καλοκαιρία σήμερα ήταν η αφορμή για να επισκεφθούν οι πολίτες τις παραλίες παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί και την επισήμανση και προτροπή να παραμείνουν σπίτι τους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο» έγραψε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

Σήμερα, ενώ μέσω επιδημίας κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε το Athensmagazine με αποκλειστικές φωτογραφίες από παραλία στο Πόρτο Ράφτη χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν στις παραλίες παρά τις σαφείς οδηγίες του υπουργείου Υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις για δυο τουλάχιστον εβδομάδες.

Οι τηλεοπτικές και διαδικτυακές καμπάνιες του «Μένουμε Σπίτι», οι συνεχείς ενημερώσεις, τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, φαίνεται να μην πτόησαν αρκετούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό ξεχύθηκαν στις παραλίες προκαλώντας συνωστισμό στις πλαζ.

Στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά άνω των 50 ατόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους βάλουν μέσα, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει, καθώς η παραλία είχε ήδη γεμίσει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Τελικά, λόγω συνωστισμού η πλαζ έκλεισε.

Στη δημόσια πλαζ της Βουλιαγμένης, το ίδιο σκηνικό με πολίτες να καταφθάνουν με ηχοσυστήματα και σακούλες με φαγητά και ποτά, λες και πήγαιναν σε μπιτς πάρτι.

Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 228 συνολικά!

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χωρά καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται. Το τελευταίο 24ωρο μόνο σημειώθηκαν 38 νέα κρούσματα με το σύνολό τους να φτάνει στα 228, ενώ το πρωί είχαμε και τον τρίτο θάνατο!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από τα κρούσματα αυτά τα 22 αφορούν σε “εγχώρια μετάδοση” δηλαδή ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό και η πλειοψηφία βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 57 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι, ενώ οκτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα 3.400 δείγματα.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του γιου και της νύφης του 90χρονου νεκρού από κορωνοϊό - Παλεύουν σε κρίσιμη κατάσταση

Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης ο γιος του 90χρονου, ο οποίος απεβίωσε έχοντας προβληθεί από κορωνοϊό.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται και η νύφη του 90χρονου, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Δείτε και τη μαρτυρία της 40χρονης που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι είχε συναντηθεί με τον 90χρονο.

Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share