Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό δικαστικός υπάλληλος - Συναγερμός στην Ευελπίδων!

Νέο κρούσμα!

14 Μαρτίου 2020 19:37
Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό δικαστικός υπάλληλος - Συναγερμός στην Ευελπίδων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα και στην Ευελπίδων καθώς θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε δικαστικός υπάλληλος, ενώ νωρίτερα θετικός είχε διαγνωσθεί και γνωστός βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, ο Σύλλογος με την ανακοίνωσή του, ζητεί σειρά μέτρων αλλά και τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ζητεί:

  • 1. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
  • 2. Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί «όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Σύλλογος κοινοποιεί την ανακοίνωσή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 228 συνολικά!

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χωρά καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται. Το τελευταίο 24ωρο μόνο σημειώθηκαν 38 νέα κρούσματα με το σύνολό τους να φτάνει στα 228, ενώ το πρωί είχαμε και τον τρίτο θάνατο!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από τα κρούσματα αυτά τα 22 αφορούν σε “εγχώρια μετάδοση” δηλαδή ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό και η πλειοψηφία βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 57 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι, ενώ οκτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα 3.400 δείγματα.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του γιου και της νύφης του 90χρονου νεκρού από κορωνοϊό - Παλεύουν σε κρίσιμη κατάσταση

Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης ο γιος του 90χρονου, ο οποίος απεβίωσε έχοντας προβληθεί από κορωνοϊό.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται και η νύφη του 90χρονου, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Δείτε και τη μαρτυρία της 40χρονης που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι είχε συναντηθεί με τον 90χρονο.

Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share