Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Αυτή είναι η πρώτη νεκρή!

Συναγερμός!

14 Μαρτίου 2020 19:01
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Αυτή είναι η πρώτη νεκρή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φονικός ιός συνεχώς εξαπλώνεται και τα κρούσματα αυξάνονται. Πριν λίγο σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος και στη Νέα Υόρκη, ενώ στη γειτονική μας Ιταλία έχουν φτάσει τους 1.266.

Μια 82χρονη, που έπασχε από εμφύσημα, πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον Covid-19, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον νέο κορωνοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.

Συναγερμός στη Βρετανία: Στους 21 οι νεκροί από το φονικό ιό!

Τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό συνεχώς και αυξάνονται. Στη Βρετανία συγκεκριμένα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21 και η χώρα βρίσκεται σε πανικό! Ωστόσο, λίγη ώρα πριν επίσημο διάταγμα εξέδωσε η Ισπανία.

Οι 10 νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν ομάδες "υψηλού κινδύνου", δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Κρις Ουίτι, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

Η χώρα ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1000 κρουσμάτων και καταμετρά πλέον 1.140 επιβεβαιωμένα κρούσματα έναντι 798 χθες. Όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας είχε διατυπώσει την εκτίμηση αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται μεταξύ 5000 και 10.000.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα έκτακτο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα και η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων θα τεθεί σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο.

Εκδηλώσεις όπως το τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον, το φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι και οι αγώνες ιπποδρομιών του Ρόγιαλ Άσκοτ ενδέχεται να ακυρωθούν, γράφει η Daily Telegraph.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση, που ελπίζει να καθυστερήσει την κορύφωση της επιδημίας για το καλοκαίρι για να απαλύνει το φορτίο από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συνέστησε στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση δικαιολογεί την προσέγγισή της εξηγώντας ότι το να λάβει δραστικά μέτρα πολύ νωρίς θα αποδυνάμωνε την ικανότητα του πληθυσμού να τα αποδεχθεί στην κορύφωση της κρίσης.

Σοκ: Κρούσμα κορωνοϊού και για νεογέννητο μωρό - Παλεύουν να το σώσουν μαζί με τη μητέρα του!

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η είδηση του κρούσματος κορωνοϊού για ένα νεογέννητο μωρό, λίγο μόλις καιρό μετά τη γέννησή του, με τη μοίρα να παίζει ένα άσχημο παιχνίδι και το παιδί να αποτελεί το νεότερο θύμα του παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, στο Μίντλσεξ της Αγγλίας, μια μητέρα έμαθε πως είναι θετική στον φονικό ιό, αφού πρώτα εξετάστηκε έχοντας φέρει ύποπτα συμπτώματα πνευμονίας, με το παιδί λίγο αργότερα να διαγιγνώσκεται επίσης εκτεθειμένο. Κάπως έτσι, οι δυο τους νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή και το προσωπικό επιχειρεί να σώσει και τους δύο. Δείτε τον απολογισμό θανάτων στην Ελλάδα, που έχουν φτάσει τους τρεις.

Η κατάσταση της μητέρας, πάντως, δείχνει πιο δύσκολη αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με το μωρό. «Είμαστε σε επαφή με τους δύο ασθενείς και τους έχουμε φέρει σε διαφορετικά νοσοκομεία τον καθέναν», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα «The Sun». Την ίδια ώρα, στο Νησί οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 11 από τον κορωνοϊό, με τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν τα 800.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share