Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η έκτακτη ανακοίνωση για τη Eurovision!

Τι είπε η επίσημη διοργάνωση;

14 Μαρτίου 2020 17:25
Κορωνοϊός: Η έκτακτη ανακοίνωση για τη Eurovision!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε προ ολίγου η επίσημη διοργάνωση της Eurovision EBU καθώς όπως όλα δείχνουν η μεγάλη γιορτή του τραγουδιού δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί κανονικά λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, σαφή απάντηση για το αν θα αναβληθεί ή αν θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός δεν έδωσε. Παράλληλα, αυτή την ώρα επίσημο διάταγμα εξέδωσε η Ισπανία η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η έκτακτη ανακοίνωση

«Η EBU παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και ενημερώνεται συνεχώς για τις νεώτερες συμβουλές και οδηγίες από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Ολλανδούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NPO, NOS και AVROTROS και το Δήμο του Ρότερνταμ για να διερευνήσουμε διάφορα πιθανά σενάρια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Εντούτοις, με 2 μήνες να απομένουν μέχρι τα 3 live show στις 12, 14 και 16 Μαΐου και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση τόσο στην Ολλανδία όσο και στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως ομάδα για την προετοιμασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ» αναφέρει η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO Natalija Gorscak.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, τόνισε ότι επιθυμεί οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision να γίνει μέχρι τις 5 ή 6 Απριλίου, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία που οι διοργανωτές σκοπεύουν να αρχίσουν να κατασκευάζουν τη σκηνή της Eurovision 2020 μέσα στο Rotterdam Ahoy.

Κορωνοϊός: Απτόητα τα "Κίτρινα Γιλέκα" - Κανονικά διεξήχθη η διαδήλωσή τους

Κάθε απαγόρευση αψήφησαν τα "Κίτρινα Γιλέκα" και διεξήγαγαν κανονικά την προγραμματισμένη τους διαδήλωση καθώς απ' ότι φαίνεται δεν τους πτοεί ούτε ο κορωνοϊός! Ωστόσο, στους 79 ανέρχονται οι θάνατοι στη Γαλλία από τον φονικό ιό!

Το κέντρο του Παρισιού είχε κλείσει από νωρίς σήμερα, με την αστυνομία να κάνει ελέγχους σε τσάντες και σακίδια λόγω της ανησυχίας ότι οι διαδηλωτές θα επιδίωκαν να επιστρέψουν στο Σανζ Ελιζέ.

Αν και η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα με το οποίο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ιατρικές μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπαρνάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανερχόταν σε περίπου 400.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων, την ώρα που 2000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την πόλη για να εμποδίσουν το πλήθος.

Έως το μεσημέρι, οι αρχές προχώρησαν σε 17 προσαγωγές.

Κλείνει τα σύνορά της εξαιτίας του φονικού ιού η Ρωσία!

Στην απόφαση να κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας του φονικού ιού, ξεκινώντας από την Πολωνία και την Νορβηγία, προχωρά η Ρωσία, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό από τη δική της πλευρά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, ανέφερε πως η απαγόρευση αφορά όλους τους ξένους επισκέπτες, που θέλουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι για επαγγελματικούς, προσωπικούς, σπουδαστικούς ή τουριστικούς λόγους. Προς το παρόν, το μέτρο δε θα εφαρμοστεί για Λευκορώσους, διπλωμάτες και πολίτες της Ρωσίας.

Με το επίκεντρο του ιού να προχωρά από την Ασία στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε, η Ρωσία μετρά τώρα 45 κρούσματα, που δεν είναι πολλά, αλλά ίσως αρκετά ώστε… να προσέχει για να έχει.

«Οι γονείς θα αποφασίσουν, αν τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο, ή θα μείνουν σπίτι», έγραψε ο πρωθυπουργός, μην επιβάλλοντας κάποιο σχετικό μέτρο ακόμη και τονίζοντας, ότι κάθε οικογένεια μετρά διαφορετικά τα πράγματα και αφήνει τους πολίτες, για την ώρα, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους σε αυτό το ζήτημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share