Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Πάνω από 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού εκτός Κίνας - Ξεπέρασαν τους 1.700 οι θάνατοι!

Χαμός!

14 Μαρτίου 2020 07:52
Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Πάνω από 50.000 τα κρούσματα κορωνοϊού εκτός Κίνας - Ξεπέρασαν τους 1.700 οι θάνατοι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 7.488 σε συνολικά 51.767 το 24ωρο έως χθες (13/3) Παρασκευή το πρωί, κατά την ημερήσια αναφορά για την εξέλιξη της πανδημίας η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Συνολικά 122 χώρες και περιοχές εκτός ηπειρωτικής Κίνας είχαν καταγράψει 1.775 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έως χθες το πρωί. Δείτε και την προειδοποίηση, ότι η Ευρώπη είναι τώρα το επίκεντρο.

Στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν 355 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7.499 στα 132.758 χθες το πρωί, εκ των οποίων τα 28.900 στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΫ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους υπογράμμισε χθες ότι η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2, με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη πλην Κίνας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ: Έχει κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ;

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τις υποψίες για το αν έχει κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας να πληθαίνουν. Κι αυτό, γιατί προ ολίγων ωρών βρέθηκε θετικός ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τον οποίο είχε συνάψει χειραψία πριν από μερικές ημέρες.

Ο Τραμπ εν αρχή προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η πανδημία του Covid-19 ότι είναι μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba Τζακ Μα δήλωσε ότι θα δωρίσει 500.000 σετ εξετάσεων για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού και 1 εκατομμύριο μάσκες στις ΗΠΑ και απηύθυνε έκκληση για διεθνή συνεργασία στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η πρωτοβουλία του Μα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ του φιλανθρωπικού οργανισμού του που έχει ιδρύσει και του Ιδρύματος Alibaba. Πρόσφατα είχε κάνει ανάλογες δωρεές σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ιταλία, το Ιράν και η Ισπανία.

Η διαδικασία εξετάσεων για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καθυστέρησε εξαιτίας των ελαττωματικών σετ ανίχνευσης που είχε διανείμει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, τα οποία έβγαζαν εσφαλμένα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς παρεμπόδισε τη χώρα στο να περιορίσει την επιδημία του Covid-19, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1.660 κρούσματα στις ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε ο Μα, η ταχεία και ακριβής εξέταση όπως και ο κατάλληλος προσωπικός εξοπλισμός προστασίας των επαγγελματιών υγείας είναι τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

«Η πανδημία που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί από καμία χώρα μεμονωμένα» επισήμανε ο Μα, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν πρόσφατα παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share