Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Έκλεισε τα σύνορα σε όλους η Κύπρος λόγω κορωνοϊού - Εξαίρεση μόνο οι δικοί της πολίτες!

Σε έκτακτη ανάγκη η χώρα!

13 Μαρτίου 2020 21:52
Έκλεισε τα σύνορα σε όλους η Κύπρος λόγω κορωνοϊού - Εξαίρεση μόνο οι δικοί της πολίτες!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Κύπρος μπαίνει με τη σειρά της επίσης σε κατάσταση ανάγκης λόγω κορωνοϊού, αφού ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, γνωστοποίησε στο διάγγελμά του, ότι κλείνει τα σύνορα για άπαντες, εκτός από τους Κύπριους και όσους διαμένουν στην χώρα.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για 15 μέρες, προκειμένου η χώρα να προφυλαχθεί από περαιτέρω εξάπλωση του ιού, με τα κρούσματα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στα 10. Δείτε και την απόφαση της Κύπρου να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα.

έκλεισε τα σύνορα λόγω κορωνοϊού η Κύπρος

Δείτε Αναλυτικά τι προνοεί το μέτρο:

Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη -ανεξαρτήτως υπηκοότητας- που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες:

- Κύπριοι πολίτες.
- Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.
- Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία.
- Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.
- Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.
- Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Όσον αφορά τα σημεία διέλευσης μεταξύ των ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών θα επιτρέπεται μόνο για άτομα, τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

- Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
- Νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ: Έχει κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ;

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τις υποψίες για το αν έχει κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας να πληθαίνουν. Κι αυτό, γιατί προ ολίγων ωρών βρέθηκε θετικός ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τον οποίο είχε συνάψει χειραψία πριν από μερικές ημέρες.

Ο Τραμπ εν αρχή προχώρησε σε αυτή την πράξη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η πανδημία του Covid-19 ότι είναι μια «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ανακοίνωσε μάλιστα πως πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba Τζακ Μα δήλωσε ότι θα δωρίσει 500.000 σετ εξετάσεων για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού και 1 εκατομμύριο μάσκες στις ΗΠΑ και απηύθυνε έκκληση για διεθνή συνεργασία στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η πρωτοβουλία του Μα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ του φιλανθρωπικού οργανισμού του που έχει ιδρύσει και του Ιδρύματος Alibaba. Πρόσφατα είχε κάνει ανάλογες δωρεές σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ιταλία, το Ιράν και η Ισπανία.

Η διαδικασία εξετάσεων για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ καθυστέρησε εξαιτίας των ελαττωματικών σετ ανίχνευσης που είχε διανείμει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, τα οποία έβγαζαν εσφαλμένα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς παρεμπόδισε τη χώρα στο να περιορίσει την επιδημία του Covid-19, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 1.660 κρούσματα στις ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε ο Μα, η ταχεία και ακριβής εξέταση όπως και ο κατάλληλος προσωπικός εξοπλισμός προστασίας των επαγγελματιών υγείας είναι τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

«Η πανδημία που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί από καμία χώρα μεμονωμένα» επισήμανε ο Μα, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν πρόσφατα παρόμοιες πρωτοβουλίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share