Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός σε όλη τη χώρα: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού!

Έκτακτη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού

13 Μαρτίου 2020 17:45
Συναγερμός σε όλη τη χώρα: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με έκτακτη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού κλειστά θα παραμείνουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας προς αποφυγήν της μεγαλύτερης εξάπλωσης και μετάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, λουκέτο μπήκε νωρίτερα και στην παιδική χαρά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού με δεδομένο ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό η Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου.

«Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Κορωνοϊός: Έκλεισε και το Golden Hall - Πανικός με κρούσμα στο εμπορικό κέντρο!

Την απόφαση να κλείσει προσωρινά ανακοίνωσε το Golden Hall μετά τον εντοπισμό κρούσματος του κορωνοϊού που επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο. Δείτε και την είδηση για τα θετικά κρούσματα στο ΟΑΚΑ.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3) και ανακοινώθηκε και από την ιστοσελίδα του εμπορικού κέντρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που λάβαμε πριν λίγο, κρούσμα θετικό στον ιό COVID – 19 φέρεται να έχει επισκεφθεί το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο “Golden Hall”.

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στα εμπορικά μας κέντρα. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε σε άμεση εκκένωση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “Golden Hall”. Παράλληλα το συντομότερο δυνατόν και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας σε όλα μας τα Εμπορικά Κέντρα».

Ο κόσμος που βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εμπρορικό Κέντρο, άκουσε από τα μεγάφωνα την απόφαση της εταιρείας να κλείσει προσωρινά το Golden Hall.

Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση οι επισκέπτες αποχώρησαν.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκκληση ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Oδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ' οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Πρέπει να τονισθεί, ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share