Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πανικός στο Ιράν: 85 θάνατοι από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο!

514 συνολικά οι νεκροί!

13 Μαρτίου 2020 16:54
Πανικός στο Ιράν: 85 θάνατοι από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα του φονικού ιού στο Ιράν πολλά εκ των οποίων έχουν καταλήξει σε θάνατο. Σήμερα συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 85 θάνατοι από νοσούντες του κορωνοϊού. Ενώ στην πρώτη θέση μεγαλύτερης θνησιμότητας παραμένει η Κίνα και ακολουθεί η Ιταλία.

«Δυστυχώς 85 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες», ανεβάζοντας σε 514 τον απολογισμό των νεκρών από τη νόσο αυτή στο Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Τζαχανπούρ πρόσθεσε ότι «σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν τουλάχιστον 1.289 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 11.364».

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας θα αδειάσουν τους δρόμους των πόλεων της χώρας τις επόμενες 24 ώρες σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, μετέδωσε παράλληλα σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι ιρανικές αρχές αγωνίζονται κατά της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στο Ιράν, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στον κόσμο από την ιογενή αυτή πνευμονία μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Πολλοί βουλευτές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή πρώην αξιωματούχοι έχουν προσβληθεί και κάποιοι έχουν πεθάνει.

Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο βασικός σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τέθηκε σε καραντίνα, αφού εμφάνισε «ελαφριά συμπτώματα» του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρχές.

Αδιανόητος πανικός στην Ιταλία: Ξεπέρασαν τους χίλιους οι νεκροί από κορωνοϊό!

Ο πανικός που υπάρχει στην Ιταλία είναι αδιανόητος, αφού οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους χίλιους, δείχνοντας την έκτακτη ανάγκη, στην οποία βρίσκεται. Δείτε και τις τραγικές εικόνες από την «νεκρωμένη» χώρα, που εξασφάλισε το Athensmagazine.gr.

Τα κρούσματα στη γειτονική χώρα είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.

Στην Λομβαρδια συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Παγκόσμιος πανικός: Έχει κορωνοϊό η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά;

Παγκόσμιος πανικός επικρατεί για τον κορωνοϊό, ενώ δεν αποκλείεται η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά να έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό. Δείτε και τι συμβαίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Σοφί Τριντό, γυναίκα του Τζάστιν Τριντό, ταξίδεψε από τη Βρετανία στην χώρα της και εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα που φέρνουν σε ίωση, έχοντας μεταξύ άλλων και πυρετό.

Κάπως έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση της χώρας, η ίδια από σήμερα (12/3) μπήκε σε καραντίνα και αναμένεται να βγουν σύντομα τα αποτελέσματα των εξετάσεών της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να μπει από μόνος του σε απομόνωση, δουλεύοντας από το σπίτι του, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξάπλωση, αν η γυναίκα του είναι φορέας του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share