Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έκλεισε και το Golden Hall - Πανικός με κρούσμα στο εμπορικό κέντρο!

Χαμός!

13 Μαρτίου 2020 16:10
Κορωνοϊός: Έκλεισε και το Golden Hall - Πανικός με κρούσμα στο εμπορικό κέντρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόφαση να κλείσει προσωρινά ανακοίνωσε το Golden Hall μετά τον εντοπισμό κρούσματος του κορωνοϊού που επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο. Δείτε και την είδηση για τα θετικά κρούσματα στο ΟΑΚΑ.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3) και ανακοινώθηκε και από την ιστοσελίδα του εμπορικού κέντρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που λάβαμε πριν λίγο, κρούσμα θετικό στον ιό COVID – 19 φέρεται να έχει επισκεφθεί το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο “Golden Hall”.

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στα εμπορικά μας κέντρα. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε σε άμεση εκκένωση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “Golden Hall”. Παράλληλα το συντομότερο δυνατόν και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας σε όλα μας τα Εμπορικά Κέντρα».

Ο κόσμος που βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εμπρορικό Κέντρο, άκουσε από τα μεγάφωνα την απόφαση της εταιρείας να κλείσει προσωρινά το Golden Hall.

Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση οι επισκέπτες αποχώρησαν.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκκληση ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Oδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ' οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Πρέπει να τονισθεί, ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό.

Κορωνοϊός: Αυτά τα 3 τρόφιμα - προϊόντα εξαφανίζονται από τα σούπερ μάρκετ

Οι πολίτες στο Λονδίνο έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Άδεια ράφια υπήρχαν σήμερα σε ολοένα και περισσότερα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου καθώς οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα αφού η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όσους ασθενούν από τον κορωνοϊό να απομονωθούν σπίτι τους.

Το Lidl στο Χάκνεϊ δεν είχε ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας, αλεύρι, κονσέρβες ψαριών ή λάδι ήδη από χθες το βράδυ. Σήμερα, το Sainsbury’s στο Τσάρλτον δεν είχε ζυμαρικά ή χαρτί τουαλέτας. Το Waitrose στην περιοχή Κάναρι Γουόρφ δεν είχε ούτε ζυμαρικά ούτε χαρτί τουαλέτας από χθες το βράδυ! Μάλιστα πρόσφατα εδώ στο Athensmagazine.gr σας παρουσιάσαμε ποιες τροφές πρέπει να ψωνίσετε για 14ημερη καραντίνα!

Οι επικεφαλής των βρετανικών σούπερ μάρκετ καλούν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματα επαρκώς τροφοδοτημένα αλλά σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν ενδείξεις ότι πολύς κόσμος στοκάρει βασικά αγαθά στο σπίτι του.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κληθεί να απαντήσει για ποιο λόγο δεν λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές άλλες χώρες. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της προσέγγισης αυτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των επιστημόνων και θα κάνει «το σωστό τη σωστή στιγμή».

Eurogroup: Μεγάλo πακέτο στήριξης λόγω κορωνοϊού

Ευελιξία χωρίς όρια στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και ένα πολύ μεγάλο πακέτο μέτρων τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας λόγω κορωνοϊού προανήγγειλε με δηλώσεις του στους Financial Times ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες, τόνισε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακόμα μια υγειονομική κρίση και φυσικά θα ήταν απόλυτα ανεύθυνο από την πλευρά μας, και στην πραγματικότητα απροσεξία, να αφήσουμε την κατάσταση να εξελιχθεί σε κρίση εμπιστοσύνης και οικονομική κρίση λόγω μη αντίδρασης. Αυτό απαιτεί ισχυρές πολιτικές αντιδράσεις τόσο από τους υπουργούς Οικονομικών όσο και από τις κεντρικές τράπεζες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και σε εθνικό επίπεδο, καθώς «αυτή είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση, που χρειάζεται γρήγορη δράση και δεν μπορούμε να σταματήσουμε από τους κανόνες. Θα έχουμε έναν ευμεγέθη αριθμό σε όρους δημοσιονομικής δράσης, το οποίο συνδέεται με αυξημένη ευελιξία, στην πραγματικότητα, όπως το θέτω, ευελιξία χωρίς όρια, συν τη δράση από την ΕΚΤ και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που θα συμπληρώσουν το οικονομικό πακέτο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share