Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θετική η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά!

Κανένα σύμπτωμα για τον πρωθυπουργό!

13 Μαρτίου 2020 15:28
Κορωνοϊός: Θετική η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικό βγήκε το τεστ του κορωνοϊού για τη σύζυγο του πρωθυπουργού του Καναδά και μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας και του πρωθυπουργού. Ωστόσο, στη χώρα μας νωρίτερα θετικός βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Παρ' ότι δεν δείχνει να έχει προσβληθεί από τον ιό μέσω της συζύγου του ύστερα από σύσταση των γιατρών θα μπει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Η σύζυγος του καναδού πρωθυπουργού αισθάνεται «καλά» και τα συμπτώματα που έχει παραμένουν «ήπια», κατά την ίδια πηγή. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

Ο 48χρονος Τριντό δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του, που διαβεβαίωσε πως θα απευθυνθεί στους Καναδούς αργότερα σήμερα.

Ο καναδός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατά την ανακοίνωση.

Στον Καναδά καταγράφονταν μέχρι χθες Πέμπτη πάνω από 150 κρούσματα του κορονοϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο ασθενούς.

Σε προσωπικό μήνυμά της προς τους Καναδούς, η Γκρεγκουάρ-Τριντό καθησύχασε τους συμπατριώτες της για την κατάστασή της.

«Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού, πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια.

À vous, mes ami(e)s, Canadiennes et Canadiens et à tous nos alliés d’ici et d’ailleurs : Je voudrais vous remercier pour...

Posted by Sophie Grégoire Trudeau on Thursday, March 12, 2020

Ο κορωνοϊός "χτυπάει" το ποδόσφαιρο: Θετικοί στον ιό Ντιμπαλά και Αρτέτα

Από Αγγλία και Ιταλία έρχονται τα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο χώρο του ποδοσφαίρου, με τον ιο πλέον να εξαπλώνεται σ' όλο τον κόσμο!

Ο τεχνικός της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα διαγνώσθηκε επίσημα θετικός στον κορωνοϊό και οι λονδρέζοι ενημέρωσαν ότι κλείνει άμεσα το προπονητικό κέντρο του συλλόγου και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα (ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ καθώς και η πλειοψηφάι των εργοαζομένων) τίθενται αυτόματα σε καραντίνα.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση μου, αλλά έκανα την εξέταση αφότου ένιωσα αδιάθετος. Θα επιστρέψω στη δουλειά μόλις μου το επιτρέψουν», σχολίασε ο Αρτέτα λίγο μετά τα άσχημα νέα.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Premier League (στην Λέστερ ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι υποψίες) και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Άρσεναλ (της οποίας το χθεσινό ματς με τη Σίτι είχε αναβληθεί) «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούμε να παίξουμε τα προγραμματισμένα ματς του προσεχούς διαστήματος και θα ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για τυχόν επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια».

Αυτή η εξέλιξη προφανώς δημιουργεί νέα δεδομένα και στο καυτό ζήτημα της διεξαγωγής των υπολοίπων αναμετρήσεων καθώς μέχρι σήμερα η Premier League είχε αποφασίσει να διεξαχθούν κανονικά και με κόσμο οι αγώνες, αλλά ήδη έχει συγκληθεί έκτακτη συνέλευση για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share