Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπουργός θετικός σε κρούσμα κορωνοϊού

Σαρώνει ο φονικός ιός

13 Μαρτίου 2020 11:04
Υπουργός θετικός σε κρούσμα κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Πίτερ Ντέιτον δήλωσε ότι εξετάστηκε σήμερα και βγήκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

«Σήμερα το πρωί ξύπνησα με πυρετό και πονόλαιμο. Αμέσως επικοινώνησα με την υπηρεσία Υγείας του Κουίνσλαντ και υπεβλήθην σε εξέταση για την COVID-19. Η υπηρεσία Υγείας του Κουίνσλαντ με ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα ότι το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός», διευκρινίζει ο Ντέιτον σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

«Αισθάνομαι καλά και θα ενημερώσω σχετικά στη συνέχεια», προσθέτει.

«Η πολιτική των υγειονομικών αρχών του Κουίνσλαντ είναι ότι οποιοσδήποτε εξεταστεί και βρεθεί θετικός θα πρέπει να νοσηλευτεί και σεβάστηκα αυτήν την οδηγία», διευκρινίζει.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει 156 κρούσματα και 3 θανάτους από την ασθένεια αυτή, ενώ στην χώρα κόλλησαν τον ιό και ο Τομς Χανκς με την σύζυγό του! Οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί γρήγορα τις ερχόμενες εβδομάδες με την άφιξη του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Ένας πιλότος της American Airlines Group Inc ανιχνεύθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Η αεροπορική εταιρία American Airlines Group Inc ανακοίνωσε ότι ένας πιλότος με έδρα έξω από το Φορτ-Γουόρθ του Ντάλας, ανιχνεύθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

«Ο υπεύθυνος υγειονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, αλλά και στελέχη από το τμήμα χειριστών της American είχαν έρθει σε επαφή με τον πιλότο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Ινδονησία απαγορεύει να εξάγονται μάσκες

Οι αρχές της Ινδονησίας θα απαγορεύσουν προσωρινά να εξάγονται χειρουργικές μάσκες για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Αγκούς Σουπαρμάντο.

«Θα εκδώσουμε προσωρινή απαγόρευση της εξαγωγής προϊόντων όπως είναι οι μάσκες, για να καλυφθεί η ζήτηση» των ινδονήσιων καταναλωτών και ινδονησιακών εταιρειών, τόνισε ο Σουπαρμάντο σε δημοσιογράφους. «Η απαγόρευση αυτή θα παραμείνει σε ισχύ ωσότου η κυβέρνηση να είναι βέβαιη ότι η προσφορά καλύπτεται», πρόσθεσε.

Οι τιμές λιανικής έχουν αυξηθεί αλματωδώς σε πολλές περιοχές της Ινδονησίας, καθώς οι πολίτες αποθηκεύουν προμήθειες και είδη προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά, λόγω του κλίματος ανησυχίας για την εξάπλωση του SARS-CoV-2.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share