Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Μπήκαν στον ζωολογικό κήπο και είδαν αυτό το λιοντάρι - Δυστυχώς ήταν πολύ αργά, το κακό είχε συμβεί!

Ραγίζει καρδιές η εικόνα!

13 Μαρτίου 2020 08:08
Μπήκαν στον ζωολογικό κήπο και είδαν αυτό το λιοντάρι - Δυστυχώς ήταν πολύ αργά, το κακό είχε συμβεί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο ανατολικό κομμάτι της πόλης Mosul του Ιράκ υπήρχε ένας εντυπωσιακός ζωολογικός κήπος Montazah-Al-Morour. Ήταν αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των ζώων και οικογένειες αλλά πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό το μέρος. Αυτό που αντίκρισαν να έχουνε πάθει τα λιοντάρια και όλα τα υπόλοιπα ζώα είναι αποκαρδιωτικό!

Όταν όμως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (ή ISIS) επιτέθηκαν στην πόλη το 2014, η περιοχή όπου βρισκόταν ο ζωολογικός κήπος επηρεάστηκε από την επίθεση. Όσο χειρότερες ήταν οι μάχες, τόσο πιο δύσκολο ήταν για τους υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου να κάνουν την δουλειά τους, να μπαίνουν στους περιφραγμένους χώρους και να φροντίζουν τα ζώα. Έχουμε δει πολλά ζώα να αργοπεθαίνουν σε ζωολογικούς κήπους από διάφορους λόγους, όπως και αυτό το λιοντάρι, αλλά αυτό που συνέβη στον ζωολογικό κήπο είναι εξοργιστικό!

Η καμπάνια για την Mosul κράτησε περίπου 4 μήνες. Ένας υπάλληλος συνέχισε να πηγαίνει κρυφά για να δώσει στα ζώα ό,τι τρόφιμα του έδιναν οι γείτονες. Αλλά τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και δεν υπήρχε αρκετό φαγητό, έτσι η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα. «Όταν η μάχη έγινε πιο έντονη, ήταν αδύνατο να πάει κανείς στον ζωολογικό κήπο», είπε ο ιδιοκτήτης του.

ιστορίες με λιοντάρια

Τα ζώα άρχισαν να καταρρέουν από την πείνα και την δίψα. Δύο από τα τέσσερα λιοντάρια πέθαναν και τα δύο που απέμειναν έτρωγαν τα κουφάρια. Ένας εθελοντής από την Οργάνωση για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων του Κουρδιστάν (KOARP) στηλίτευσε τις συνθήκες: «Είναι ντροπή να βλέπεις τα ζώα να παλεύουν για την ζωή τους, χρειάζονται βοήθεια. Δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο.»

Κάποιες φορές έφταναν σφαίρες στα κλουβιά των ζώων κι εκείνα έψαχναν καταφύγιο όλο και πιο βαθιά στους περιφραγμένους χώρους. Όταν τελικά έληξε η μάχη, μια ομάδα αντίστασης κατάφερε να φτάσει στα ζώα. Αλλά αυτό που ανακάλυψαν έκανε ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν: σχεδόν κανένα ζώο δεν είχε επιζήσει. Ένα λιοντάρι είχε δει την λιονταρίνα του να πεθαίνει από την ασιτία. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να την θάψουν.

Ένας αρκούδος ήταν κουλουριασμένος δίπλα στις μπάρες του περιφραγμένου χώρου, πιέζοντας την μουσούδα του ανάμεσα από τις μπάρες με τις τελευταίες του δυνάμεις, περιμένοντας λίγο φαγητό. Οι εργάτες τράβηξαν φωτογραφίες από τις φρικτές συνθήκες και ένας ανώνυμος μπλόγκερ, ο Μόσουλ Άι, τις ανέβαζε ζητώντας βοήθεια.

Οι φρικτές φωτογραφίες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα: η κραυγή βοηθείας έφτασε μακριά και έφερε προμήθειες για τον κατεστραμμένο ζωολογικό κήπο. Ο Δρ. Σουλαίμ Ταμέερ Σαίντε, ιδρυτής της KOARP, φρόντισε να φτάσουν προμήθειες με τρόφιμα για τα ζώα στη Mosul. Οι προμήθειες έφτασαν στα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλά τα μέλη της οργάνωσης Four Paws International διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ αργά για τα περισσότερα ζώα.

αληθινές ιστορίες με ζώα

Μόνο δύο ζώα επέζησαν: ο Σίμπα το λιοντάρι και η αρκούδα Λούλα. Ακόμα κι αυτά ήταν έτοιμα να πεθάνουν.

Τα δόντια τους είχαν σαπίσει και δεν είχαν δύναμη να κουνηθούν. Η Λούλα είχε λοίμωξη στους πνεύμονες. Οι κτηνίατροι κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν με φάρμακα και τρόφιμα ώστε να επιζήσει.

Οι εργάτες έμειναν μαζί με τα δύο ζώα ώστε να τα φροντίσουν για τέσσερις εβδομάδες. Προτεραιότητα είχαν οι ετοιμασίες για το μέλλον. Τι εντυπωσιακή προσπάθεια: ακόμα και στην μέση μιας τέτοιας επείγουσας κατάστασης, οι άνθρωποι ρίσκαραν τις ζωές τους για να σώσουν τα υπόλοιπα ζώα και δεν σταμάτησαν μέχρι που εξασφάλισαν την επιβίωση τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share