Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γράφτηκε ιστορία λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν για πρώτη φορά οι εκκλησίες στην Ιταλία!

Απίστευτο!

12 Μαρτίου 2020 23:10
Γράφτηκε ιστορία λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν για πρώτη φορά οι εκκλησίες στην Ιταλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοσμοϊστορικό γεγονός στην Ιταλία καθώς ο κορωνοϊός οδηγεί στο κλείσιμο όλων των ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών στην χώρα. Δείτε και αποκλειστικές εικόνες από την καθημερινότητα της χώρας, που εξασφάλισε το Athensmagazine.gr.

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα για να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Παρά τα δρακόντια μέτρα, η Ιταλία εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στον κορωνοϊό, με τους θανάτους να ξεπερνούν πλέον τους χίλιους.

Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν. Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βένετο καταγράφηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Καμία έκπληξη οι 1.000+ νεκροί: Πως έζησα το Μιλάνο, 15 μέρες πριν το χτυπήσει ο κορωνοϊός;

Είναι από τα ελάχιστα ολιγοήμερα ταξίδια που μπορούμε να κάνουμε εμείς του χώρου αποκλειστικά για προσωπική μας διασκέδαση και όχι για εργασία! Το πρόγραμμα φέτος έχει την πόλη του Μιλάνο! Πρωινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου του 2020, το πρώτο φως του ήλιου με βρίσκει να προσγειώνομαι στο αεροδρόμιο Linate του Μιλάνο, με ανταπόκριση από την Ρώμη!

Ένα όνειρο ζωής έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Μιλάνο κυρίοι, η πόλη της μόδας, η πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά και μια από τις πιο κοσμοπολίτικές περιοχές της Ευρώπης! Γεμάτος περηφάνεια κάνω τα πρώτα μου check in και ανεβάζω τις πρώτες μου selfies υπό την σκιά και το δέος της καθολικής εκκλησίας του Duomo.

Με τα καταστήματα της Louis Vuitton, του Versace και του Armani, στο εμπορικό κέντρο του Εμανουέλε, να αντικρίζουν την... τσέπη μου και το βλέμμα μου χαζεύει το πανάκριβο Μιλάνο! Μια πόλη που για έναν μέσο Έλληνα δεν είναι ή καλύτερα δεν ήταν για να ζήσεις πάνω από 2-3 μέρες από οικονομική άποψη! Για μια "αντίστοιχη τυρόπιτα" στο Μιλάνο ήθελες τουλάχιστον 6 ευρώ, συν το νεράκι αλλά 2 και πάμε στα 8! Αυτό ήταν το Μιλάνο που πρόλαβα να ζήσω σε 3 μέρες παρουσίας μου.

Μια πόλη που δεν έχει να απολαύσεις κάτι το αξιοσημείωτο, πέρα από την Duomo, το Castello, την αγορά του Buenos Aires και το μαγευτικό, για τους ποδοσφαιρόφιλους, San Siro. Μια πόλη που αν είσαι λάτρης της νυχτερινής διασκέδασης θα μιμήσεις, με τα μαγαζιά (καφέ, μπιστρό κ.τ.λ.) να κλείνουν από τις 20:00! Δεν πάει όμως το πόδι σου να πατάει στο Μιλάνο! Αν θέλεις να απολαύσεις φυσική ομορφιά, παίρνεις το τρένο και ανηφορίζεις στις λίμνες της Βόρειας Ιταλίας! Σε 40 λεπτά με το τρένο είμαστε στην λίμνη Κόμο, στο ομορφότερο μέρος που έχουν επισκεφτεί στην 30χρονη εμπειρία της ζωής μου.

Αν επισκεφτείς το Μιλάνο, απαγορεύεται να ΜΗΝ πας στη λίμνη Κόμο. Δέκα λεπτά από τα σύνορα με την Ελβετία σε περιμένει η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία. Με καράβι να διασχίσεις την λίμνη και θα θαυμάσεις περιοχές που μέχρι και οι σκηνοθέτες των Games Of Thrones και James Bond επέλεξαν για τις ταινίες τους, υπό την σκιά των χιονισμένων Άλπεων!

#lakeofcomo #como #italy🇮🇹 #travels #travelvideo #travelphotography #milano #travelling

Posted by Panagiotis Papanikolaou on Thursday, January 16, 2020

Και επιστρέφεις στο Μιλάνο. Τι αντίκριζες σ' έναν απλό περίπατό σου στην αγορά Εμανουέλε και στο Μιλάνο γενικότερα; Ότι εθνικότητα ήθελες, με ότι αμφίεση μπορούσες να φανταστείς! Ομοφυλόφιλοι Κινέζοι, Ιταλοί, Αφρικανοί με άκρως προκλητικά ντυσίματα να προσελκύουν τα βλέμματα. Βλέπετε το Μιλάνο είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας!

Δεκτόν... Ακόμα μια προσωπική εμπειρία, ελάχιστα λεπτά μετά; Μέσα στο Castello, σαν να λέμε στο Σύνταγμα της Αθήνας, Σενεγαλέζοι, με την Αστυνομία (πιθανότητα στο κόλπο) να παρακολουθεί στα 20 μέτρα, νας μας κλέβουν από 20 ευρώ με το έτσι θέλω.

Πρώτες εντυπώσεις από την Ιταλία (καθώς δεν την επισκεφτεί ποτέ ξανά) κάκιστες! Οργάνωση μηδέν και μια απορία εύλογη στο πρόσωπό μου "Πόσο χειρότερη γίνεται να είναι η Ελλάδα;". Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσηα μια απίστευτα ελληνική νοοτροποία, από την ενδιάμεση ήδη στάση μου στη Ρώμη! Εκεί που για το check in για το αεροπλάνο αναρωτήθηκα πόσα... ΠΑΣΟΚ παίζει να έχουν περάσει από την ιταλική κυβέρνηση! Η σκέψη μου αυτή ενισχύθηκε στο Μιλάνο. Με την ευκαρία της παρουσίας μας στην πόλη, τα φιλαράκια μου και εγώ είχαμε κλείσει εισιτήρια ώστε να ζήσουμε την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία, που δεν ήταν άλλη από ένα μεγάλο ντέρμπι στο San Siro!

Ίντερ εναντίον Αταλάντα, δύο ομάδες που μάχονταν την ίδια χρονιά στο Champions League και όλοι στον ιταλικό Βορρά, το "καλοκαιρινό" αυτό πρωινό Σαββάτου του Γενάρη να μιλούν για το μεγάλο γειτονικό ντέρμπι των "νερατζούρο", μιας και η Αταλάντα εδρεύει στο διπλανό Μπέργκαμο, μόλις 40 (περίπου) χιλιόμετρα από το Μιλάνο! Ώρα έναρξης του ντέρμπι, 20:45 τοπική (21:45 ώρα Ελλάδος). Εμείς ως κλασικοί αγχώδδεις Ελληνάρες θα πάμε στο γήπεδο από τις 18:00! Πότε καταφέραμε να βρούμε την θέση της στην εξέδρα; Στην κυριολεξία με την σέντρα! Ο λόγος; Στον δεύτερο έλεγχο και ενώ είχαμε περάσει τον πρώτο μας ενημερώνουν πως το χαρτί που είχαμε εκπτώσει τα εισιτήρια, τα οποία είχαμε αγοράσει από Ελλάδα, δεν ισχύει και θα πρέπει να επιστρέψουμε στα εκδοτήρια για να μας δώσουν τα κανονικά!

Με μεγάλη έκπληξη και μετά από μια ώρα στην ουρά διαπιστώνουμε πως από τα 3 εισιτήρια ισχύει το 1, με αποτέλεσμα οι άλλοι δύο να πληρώσουμε ακόμα 60 ευρώ και ενώ έχουμε πληρώσει και κάρτα μέλους για να μπορούμε να αγοράασουμε εισιτήριο ώστε να μπούμε στο γήπεδο! Οργάνωση πιο κάτω και από το μηδέν!

60 μέρες πριν εγω στο Μιλάνο... Με λες και γουρλη...

Posted by Panagiotis Papanikolaou on Thursday, March 12, 2020

Και επιστρέφουμε στην Ελλάδα! Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις, όπως μας ρώτησαν οι δικοί μας άνθρωποι. Μια τρομερή εμπειρία ζωής αλλά απίστευτα αρνητική εντύπωση για την ορνάνωση της χώρας, αποδεικνύοντας πως το "una faccia una razza", που μας χαρακτηρίζουν με τους Ιταλούς, ταιριάζει γάντι! Επομένως, ποια εντύπωση μου προκαλεί η επέλαση του κορωνοϊου στην πόλη και οι 1.000+ νεκροί στην χώρα, μόλις λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου; Απολύτως αναμενόμενο. Καμία έκπληξη...

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share