Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θλίψη: «Έφυγε» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Θρήνος..

12 Μαρτίου 2020 22:45
Θλίψη: «Έφυγε» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη υπάρχει στον χώρο της δημοσιογραφίας και της έκδοσης, αφού την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης. Δείτε και ποιος δημοσιογράφος μαχαιρώθηκε.

Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης γεννήθηκε το 1942 στα Κύρια Δράμας, σπούδασε κοινωνιολογία και αποφοίτησε απ' τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Υπήρξε ανταποκριτής στο Βελιγράδι των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ συνεργάστηκε και με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το «Athens Review of books».

Τα βιβλία που έγραψε ήταν τα: «Γιουγκοσλαβία- η έκρηξη του εθνικισμού» και «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας», ενώ επιμελήθηκε τα βιβλία: «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» και «Μιλόσεβιτς ένας επιτάφιος».

Μετέφρασε μεταξύ των άλλων τα βιβλία «Ο Δερβίσης και ο Θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς, «Η γεύση της εξουσίας» του Λάντισλαβ Μνιάτσκο, «Η διαλεκτική του συγκεκριμένου» και «Η διαλεκτική της κρίσης» του Κάρελ Κόσικ , «Ο σερβικός λαϊκισμός», του Νεμπόϊσα Πόποβ , «Στόμα γεμάτο χώμα», «Ο θάνατος του κυρίου Γκόλουζα», «Η απολύτρωση» του Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς, «Όταν άνθιζαν τα κολοκύθια» Ντράγκοσλαβ Μιχαϊλοβιτς, «Το λεξικό των Χαζάρων» του Μίλοραντ Πάβιτς, «Χιόνι στην Αθήνα» του Βίντοσαβ Στεφάνοβιτς.

Οι απόψεις του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία, το «Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017» και «Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του». Η πολιτική του κηδεία θα γίνει το Σάββατο στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Κορωνοϊός: Νεκρός ο 66χρονος στο Ρίο

Τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό μετράει πλέον η Ελλάδα, καθώς ο 66χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πριν από δύο ημέρες, είχε ανακοινωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου είχε επιβαρυνθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι κρίσιμη.

Ο 66χρονος εκπαιδευτικός, είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ. Μάλιστα να σας υπενθυμίσουμε, ότι το βράδυ της Τετάρτης, στάλθηκε σε όλους τους Έλληνες μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό με μαζική αποστολή SMS.

Μας αφορά όλους: Τότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό!

Μία απορία, που εύλογα έχουν πολλοί, είναι το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο οποίος σαρώνει όλο τον πλανήτη. Δείτε και τα τελευταία μέτρα, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τον φονικό ιό.

Ο λόγος, πάντως, που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά τα μηνύματα που έρχονται από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το 2021 (για το 2020 δεν γίνεται καν συζήτηση).

Και αυτό γιατί ακόμα και αν βρεθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει, λόγω παρενεργειών, θα περάσει χρόνος.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη μιλάει για το 2022. Και αυτό με ερωτηματικό…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share