Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στα Δωδεκάνησα - Υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από την Στρογγύλη

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

12 Μαρτίου 2020 16:26
Συναγερμός στα Δωδεκάνησα - Υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από την Στρογγύλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια νέα πρόκληση πάνω από τα Δωδεκάνησα η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των μη φιλικών ενεργειών. Επίσης, ένα βίντεο που ανατριχιάζει ήρθε χθες στη δημοσιότητα με υπερπτήση των τουρκικών μαχητικών στον Έβρο στα 500 πόδια!

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Στρογγύλης στο Αιγαίο σε ύψος 24.000 ποδών.

1000 μέτρα πάνω από Λειψούς τουρκικά μαχητικά - Συναγερμός στο Αιγαίο

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο καθώς σημειώθηκε χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από τους Λειψούς μόλις στα 1000 μέτρα.

Ειδικότερα, ώρα 10:09 το πρωί του Σαββάτου, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 έκαναν μια επικίνδυνα χαμηλή πτήση μόλις 3.100 πόδια πάνω από το έδαφος πάνω από τους Λειψούς. Υπενθυμίζεται ότι προχθές είχε σημειωθεί μπαράζ προκλήσεων από την γειτονική χώρα και στον αέρα.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων επιχειρώντας να εκφοβίσουν τους κατοίκους του νησιού.

Νέα άγρια επεισόδια στον Έβρο: Συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά (Video)

Νέα ένταση στον Έβρο με συνεχείς ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές.

Μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης, οι οποίες αυτή τη στιγμή κινούνται προς το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ, οι άνδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής έριχναν δακρυγόνα, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο από τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Χαμός σε Έβρο και Μυτιλήνη - «Απόβαση» Γερμανών ακροδεξιών (photo)

Χαμός σε Έβρο και Μυτιλήνη καθώς λίγες ημέρες μετά την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, αντίστοιχη καταγγελία έκαναν πριν λίγες ώρες και πολίτες του Μυτιλήνης. Ενώ, πριν από λίγο νέα επεισόδια έγιναν στον Έβρο!

Πρόκειται για μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland τα οποία αποβιβάστηκαν πριν λίγες ώρες στην Μυτιλήνη και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα τάγματα εφόδου που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή , βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ. Η καταγγελία αυτή έρχεται να προστεθεί στο κλίμα τρομοκράτησης που έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στο νησί τάγματα εφόδου, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους.

Γερμανοί και Αυστριακοί ακροδεξιοί πόζαραν στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες. Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οκτώ μέλη της οργάνωσης, τα οποία κρατούν σημαίες του «Identity Movement», καθώς και αυτές της Ελλάδας και της Αυστρίας και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας». Σ' ένα εκ των tweet που ανέβασαν τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν «την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share