Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στον ΑΝΤ1: Τι πραγματικά συμβαίνει στο κανάλι;

Ψευδής η είδηση!

12 Μαρτίου 2020 15:18
Κορωνοϊός στον ΑΝΤ1: Τι πραγματικά συμβαίνει στο κανάλι;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον ΑΝΤ1. Τι πραγματικά ισχύει; Είναι αληθής η είδηση ή όχι;

Τι συμβαίνει τελικά στο κανάλι; Σύμφωνα με πληροφορίες από το Youweekly η είδηση διαψεύδεται αφού δεν υπάρχει θετικό κρούσμα κορωνοϊού!

Ωστόσο, γίνονται εξετάσεις στους διαγωνιζόμενους του YFSF καθώς έχει αναφερθεί πως κάποιος ήρθε πρόσφατα σε επαφή με την Χριστίνα Μπόμπα.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει θετικό κρούσμα. Ωστόσο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ έχουμε το πρώτο θετικό κρούσμα!

Συναγερμός και στον ελληνικό Τύπο - Κρούσμα κορωνοϊού σε πασίγνωστη ελληνική εφημερίδα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζομένους του Ομίλου της Καθημερινής, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας. Ενώ, προηγουμένως κρούσμα επιβεβαιώθηκε και σε ελληνικό κανάλι.

Πρόκειται για εργαζόμενο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι καλή. Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, η διοίκηση έχει ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων. Επίσης, σε μία έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και ο ΕΟΦ λόγω του κορωνοϊού

Η ανακοίνωση της εφημερίδας

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος στο site της εφημερίδας έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή των συνεργατών και αναγνωστών μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Κρούσμα κορωνοϊού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ξεκινά από αύριο απολύμανση στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του συγκροτήματος Πατησίων μετά από κρούσμα κορωνοϊού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

«Δεν συντρέχει λόγος σφραγίσματος των ευρύτερων χώρων όπου βρέθηκε το άτομο που προσβλήθηκε», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠ, ενώ το προσωπικό του Ιδρύματος μπορεί να επιστρέψει στους χώρους που έγινε απολύμανση οκτώ ώρες μετά την ολοκλήρωσή της. Επίσης, έρχονται βαριές «καμπάνες» σε όσους παραβιάζουν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο που προσβλήθηκε θα παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ήδη ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται από το άτομο που προσβλήθηκε για τις επαφές του με άλλα άτομα και με τη σειρά του ενημερώνει τα άλλα άτομα για το τι πρέπει να κάνουν.

Αποκάλυψη σοκ για κορωνοϊό: Μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες μέχρι 3 μέρες

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Πρίνστον και της Καλιφόρνιας προχώρησαν σε μία ανακάλυψη που έρχεται να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες σε όσα γνωρίζουμε έως σήμερα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο ιός μπορεί να επιβιώσει στον αέρα έως και τρεις ώρες ενώ στις επιφάνειες μέχρι και τρεις ημέρες, την ίδια ώρα που ο ιος κάνει την επέλαση του στην Ελλάδα.

Το πιο ανησυχητικό που πρόεκυψε από την έρευνά τους είναι ότι ο κορωνοϊός επιβιώνει σε επιφάνειες από πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι χάλυβα, τις οποίες συναντά συχνά κανείς στα νοσοκομεία.

Η Μέριλιν Ρόμπερτς, μικροβιολόγος του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, δήλωσε: «Δεν έχουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για να πούμε ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει τον κοροναϊό από μολυσμένα αντικείμενα».

Παράλληλα, ο Βίνσεντ Μιούνστερ του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στην Μοντάνα που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε στο MIT Technology Review: «Η σταθερότητα του ιού στον αέρα και στις επιφάνειες μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη μετάδοσή του, καθώς τα σωματίδιά του πρέπει να παραμείνουν βιώσιμα για αρκετό χρόνο για να εκδιωχθούν από τον ξενιστή και να ληφθούν από άλλον».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share