Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Εφορία - Έδωσαν λάθος δείγμα σε λογιστή που μολύνθηκε και κυκλοφορούσε κανονικά στην υπηρεσία

Σοκ!

12 Μαρτίου 2020 12:23
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Εφορία - Έδωσαν λάθος δείγμα σε λογιστή που μολύνθηκε και κυκλοφορούσε κανονικά στην υπηρεσία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 45χρονος άνδρας από το Ηράκλειο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Επίσης, δείτε τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες, με μια ακτινογραφία να προκαλεί ανατριχίλα

Είναι λογιστής στο επάγγελμα και μόλις έγινε γνωστό αυτό και επειδή ο 45χρονος είχε μεταβεί στην εφορία για διεκπεραίωση υποθέσεων, αποφασίστηκε αμέσως να εκκενωθεί η εφορία στο Ηράκλειο από τους πολίτες και τους εργαζομένους προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος πήγε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, εμφανίζοντας δέκατα και για τον λόγο αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί αλλά να μείνει και να περιοριστεί στο σπίτι του. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι αλλά και πόση άδεια κορωνοϊού δικαιούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λογιστής είχε ταξιδέψει στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή τη στιγμή γίνεται από τις υπηρεσίες η διαδικασία της ιχνηλάτησης καταγράφοντας ένα προς ένα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση του 45χρονου αρχικά στο νοσοκομείο έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οδηγήθηκε από ξεχωριστή είσοδο όπου ιατρικό προσωπικό με ειδικές στολές προστασίας τον εξέτασε και πήρε δείγμα. Στη συνέχεια επειδή τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά αλλά ήπια του είπαν να επιστρέψει σπίτι του και να παραμείνει εκεί μέχρι να επικοινωνήσουν μαζί του. Αργότερα τον πήρα τηλέφωνο και από λάθος τον ενημέρωσαν ότι το δείγμα του βγήκε αρνητικό.

Το δείγμα ωστόσο, ήταν άλλου ασθενούς. Το λάθος διαπιστώθηκε γρήγορα και τον ξανακάλεσαν μέσα σε μισή ώρα για να τον ενημερώσουν ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του μια και τα ήπια συμπτώματά του δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Ανατριχιαστικό βίντεο - Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Καθώς ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού έχει ξεπεράσει πια τους 4.300 και ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 119.000 κρούσματα σε 120 χώρες, η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει πραγματικό αγώνα δρόμου να κατανοήσει γιατί μπορεί και εξαπλώνεται τόσο εύκολα και γρήγορα.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί κάποια γενετικά και δομικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό, όπως μια πρωτεΐνη επιφανείας που εξηγεί γιατί μολύνει τόσο άμεσα τα ανθρώπινα κύτταρα. Επίσης, δείτε τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες, με μια ακτινογραφία να προκαλεί ανατριχίλα

Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Η ευκολία μετάδοσης του είναι αυτή που έχει κάνει όλο το πλανήτη άνω κάτω. Το σενάριο του βίντεο περιγράφει τι περίπου συνέβη στην Ιταλία, η οποία έχει μπει σε ολοκληρωτική καραντίνα.

Προφανώς όταν το βλέπει κάποιος είναι απολύτως λογικό να αγχώνεται. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν είναι να μας κινητοποιήσει για να τηρήσουμε τους απλούς κανόνες υγιεινής που μας λένε οι επιστήμονες. Πρέπει να διαχειριστούμε τους φόβους μας και τον πανικό που μας πολιορκεί. Δύσκολο θα πείτε κάποιοι, αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές για να ξεπεράσουμε την “περιπέτεια”.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε πόσο εύκολα διασπειρεται παντού ο ιός. Αυτό το βίντεο δείχνει τι έγινε στην Ιταλία.

Posted by Nikos Petashs on Tuesday, March 10, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share