Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκροί σε Αλβανία και Βουλγαρία από κορωνοϊό

Συναγερμός

11 Μαρτίου 2020 17:50
Νεκροί σε Αλβανία και Βουλγαρία από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταγράφηκαν οι πρώτοι νεκροί σε Αλβανία και Βουλγαρία από τον κορωνοϊό, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις χώρες με ραγδαίο ρυθμό.

Μια γυναίκα 75 χρονών από τα Τίρανα έχασε τη ζωή της από τον κορωνοϊό στην Αλβανία Οι αλβανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως το μεσημέρι καταγράφηκε στην Αλβανία ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια 75χρόνη γυναίκα στην πρωτεύουσα των Τιράνων. Το θύμα υπέφερε, ωστόσο, από προβλήματα στην καρδιά και τον θυρεοειδή.

Οι αλβανικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 10 και ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού.

Ανήγγειλαν επίσης ότι, μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα για 15 ημέρες , από σήμερα δόθηκε εντολή να κλείσουν και όλοι οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Πρώτος θάνατος και στη Βουλγαρία

Μια 66χρονη γυναίκα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Η 66χρονη Βουλγάρα διεκομίστηκε χθες στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου με σοβαρή πνευμονία.

Ήταν το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην χώρα.

Μάλιστα φουντώνουν οι φήμες για το εμβόλιο και για την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Πρόσληψη 2.000 ατόμων λόγω κορωνοϊού στον τομέα της Υγείας! Μάθετε ποιους αφορούν!

Ο κορωνοϊός έχει αναδείξει τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίες και θα καλυφθούν από το υπουργείο με την άμεση πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών Υγείας, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ. Δείτε και όσα αποφασίστηκαν για τις παρελάσεις.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.), ενώ οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις νέες θέσεις θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στον ακόλουθο σύνδεσμο.

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Στους 99 ο συνολικός αριθμός

Ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 99. Ενώ, πριν από λίγο σφραγίστηκε ο 6ος όροφος του Υπουργείου Οικονομικών λόγω κορωνοϊού!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των κρουσμάτων του Covid-2019 στην Ελλάδα, τα 95 είναι ημεδαποί και τα υπόλοιπα τέσσερα, ξένης υπηκοότητας.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των ασθενών, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Επίσης, τη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο των μέτρων για την κρίση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λέσβου. Οι υπόλοιποι 68 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώνονται 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share