Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Μείνετε σπίτι, γ@μωτ%»: Κουρασμένη και θυμωμένη Ιταλίδα γιατρός ξεσπά για τον κορωνοϊό

Ραγίζει καρδιές

11 Μαρτίου 2020 15:33
«Μείνετε σπίτι, γ@μωτ%»: Κουρασμένη και θυμωμένη Ιταλίδα γιατρός ξεσπά για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κραυγή απόγνωσης από Ιταλίδα γιατρό για τον κορωνοϊό: «Αυτό είναι το πρόσωπό μου μετά από μια εφιαλτική βάρδια».

Η Βίβιαν Περνικιάρο είναι Ιταλίδα γιατρός. Εργάζεται ως αναισθησιολόγος σε νοσοκομείο στη Γένοβα της Ιταλίας. Η κατάσταση με το κορωνοϊό στην Ιταλία παραμένει δραματική (10.149 κρούσματα, 631 κρούσματα), με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας να δοκιμάζει τα όρια των αντοχών του στην προσπάθειά του να περιθάλψει τους ασθενείς. Η μία εφημερία διαδέχεται την άλλη, με γιατρούς και νοσηλευτές να υπερβάλουν εαυτούς. Η Ιταλίδα γιατρός ανήρτησε ένα κείμενο στο Facebook, όπου δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας. Κατάκοπη, άυπνη, με εμφανή τα σημάδια της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλει για να σώσει ασθενείς με κορωνοϊό, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να τηρήσουν την καραντίνα, την ίδια ώρα που viral έχει γίνει γιαγιά Ιταλίδα που δίνει κουράγιο στους συμπατριώτες της!

«Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσω φωτογραφίες μου όπου είμαι καλοντυμένη και χαμογελαστή… Αυτό είναι το πρόσωπό μου στο τέλος μιας εφιαλτικής βάρδιας, εν μέσω αυτού του συναγερμού, πριν επιστρέψω στα παιδιά μου, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της ολόσωμης φόρμας προστασίας και της μάσκας. Κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο με τις ώρες, χωρίς καν να μπορώ να πιω λίγο νερό ή απλώς να ξύσω τη μύτη μου, ώστε να διασωληνώσω και να βοηθήσω έναν ασθενή με τον ιό, πριν τον πάρω στην αίθουσα ανάνηψης, σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον. Κουρασμένη, νευριασμένη, θυμωμένη. Οπότε, δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι ανοησίες σας και το πού πρέπει να πάτε… Μείνετε στο σπίτι, γ@μωτ%, μείνετε στο σπίτι!» γράφει οργισμένη.

Και προσθέτει: «Γιατί αν δεν καταλαβαίνετε αυτό που γίνεται και ότι από τον κορωνοϊό κάποιοι έχουν χάσει και τη ζωή τους, καταλάβετε τουλάχιστον ότι οι θέσεις στην εντατική τελειώνουν, οι αναισθησιολόγοι είναι πάντα οι ίδιοι. Τα τροχαία, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κ.λπ. συνεχίζουν να υπάρχουν και εμείς είμαστε πάντα εδώ… Ευάλωτοι, εξαντλημένοι, αλλά που αντέχουμε και συνεχίζουμε με χαμηλωμένο το κεφάλι, μέχρι όσο αντέξουμε. Μετά, ίσως να γυρίσω στο σπίτι. Και δεν είμαστε ήρωες, κάνουμε τη δουλειά μας».

Η Ιταλία "αφανίζεται": Live εικόνα από Μιλάνο και Ρώμη

Live εικόνα από την Fontana di Trevi στη Ρώμη και το Μιλάνο πρόβαλε το Πρωινό, δυο πολυσύχναστα από κόσμο μέρη, τα οποία τώρα λόγω κορωνοϊού δεν κυκλοφορεί κανείς, ενώ σας είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα και φωτογραφίες από διάφορα μέρη της γειτονικής χώρας!

Δείτε το βίντεο που προκαλεί θλίψη στο Athensmagazine.gr:

Έπαψες Μιλάνο να θυμίζεις: Ο κορωνοϊός το μετέτρεψε σε πόλη φάντασμα

Αυξάνονται κατά δεκάδες οι θάνατοι από τον κορωνοϊού κάθε μέρα που περνά στην Ιταλία. Η χώρα προσπαθεί μάταια να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 133 νεκροί.

Μετά την Κίνα, η Ιταλία, με 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, είναι μαζί με το Ιράν και τη Νότια Κορέα ανάμεσα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες στο πλαίσιο μιας «μαζικής θεραπείας σοκ» για να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα χρησιμοποιήσουμε μια μαζική θεραπεία σοκ. Για να εξέλθουμε απ' αυτή την κατάσταση επείγουσας ανάγκης, θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους ανθρώπινους και τους οικονομικούς πόρους», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «πλήρως» την ευελιξία που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα μέτρα ύψους περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την οικονομία να αντισταθεί στη χειρότερη εκδήλωση της ασθένειας στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ από τον τωρινό στόχο του 2,2% όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, της χώρας που πλήττεται πλέον βαρύτερα από οποιαδήποτε άλλη πλην Κίνας εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, έθεσε χθες Κυριακή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της σε καραντίνα, μέτρο χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη, που αποφασίστηκε να επιβληθεί για να ανασχεθεί η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, που έχει μολύνει τουλάχιστον 109.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και προκάλεσε έναν πρώτο θάνατο στην αφρικανική ήπειρο.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους χαιρέτισε τα «θαρραλέα» μέτρα της Ρώμης και τις «αληθινές θυσίες» της Ιταλίας.

Άλλοι 133 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις περασμένες 24 ώρες όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα μέτρα περιορισμού, που θα ισχύσουν ως την 3η Απριλίου, εκτείνονται σε τεράστια έκταση της βόρειας Ιταλίας, από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα, ως τη Βενετία, τουριστικό μαγνήτη.

Οι 15 και πλέον εκατομμύρια Ιταλοί που ζουν μέσα σε αυτή την «κόκκινη ζώνη» θα δουν τις μετακινήσεις τους να περιορίζονται δραστικά. Τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες παραμένουν ανοικτά προς το παρόν. Τα δύο μιλανέζικα αεροδρόμια και αυτό της Βενετίας μένουν επίσης ανοικτά, αλλά με πολύ μειωμένο τον αριθμό των πτήσεων. Οι χώρες που γειτονεύουν με την Ιταλία (Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία) διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορά τους, ωστόσο θα επιβάλλουν κάποιους περιορισμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες από την σημερινή εικόνα του Μιλάνου στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share