Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νεκτάριος Μουλατσιώτης για κορωνοϊό: «Ήπια όση θεία κοινωνία περίσσεψε και το... αλκοτέστ έδειξε μηδέν» – «Κοινωνάμε άφοβα» (Video)

Όλα όσα είπε

10 Μαρτίου 2020 20:44
Νεκτάριος Μουλατσιώτης για κορωνοϊό: «Ήπια όση θεία κοινωνία περίσσεψε και το... αλκοτέστ έδειξε μηδέν» – «Κοινωνάμε άφοβα» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ακόμη ιερέας βγήκε μπροστά να υπερασπιστεί την θεία κοινωνία λέγοντας μάλιστα ότι δεν νικά μόνο τον κορονωϊό αλλά και τα αλκοτέστ. Παράλληλα, ο σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στο φόβο που υπάρχει για τη μετάδοση του κορωνοϊού στο λόγο του, κατά την Ακολουθία των Α΄Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο) την περασμένη Παρασκευή

Πρόκειται για τον πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, γνωστό κι από το πέρασμά του από τους παπαροκάδες, ο οποίος, όπως λέει στην ιστορία του, αφού τελείωσε τη λειτουργία, ήπιε ότι είχε απομείνει στο δισκοπότηρο από τη θεία κοινωνία. Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στο δρόμο, τον σταμάτησε η αστυνομία για αλκοτέστ, με το αποτέλεσμά του να βγαίνει μηδενικό, όπως ενημερώνει τους πιστούς μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Συγκεκριμένα, είπε:

«Φεύγοντας για να επιστρέψω στο μοναστήρι μου με σταματάει η αστυνομία για να μου κάνει αλκοτέστ. Μετά τη θεία κοινωνία πρέπει να ξέρετε ο ιερέας, όλο το δισκοπότηρο, ότι έχει μείνει μέσα το καταλύει, δηλαδή το τρώει μόνος του. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο οινόπνευμα κατέλυσα. Σαν κάνανε αλκοτέστ, κι ενώ τους είπα ότι ένα ολόκληρο δισκοπότηρο το κατέλυσα, περίμεναν ότι θα βρουν μεγάλα ίχνη αλκοτέστ.

Γυρίζουν και μου λένε: Πατέρα μου είστε σίγουρος ότι εσείς τελειώσατε τη θεία κοινωνία; Διότι δείχνει μηδέν το κοντέρ. Αυτό είναι αδερφοί μου. Αυτό είναι το θαύμα του Χριστού μας, της ζωής. Δε φοβόμεθα τη θεία κοινωνία διότι είναι πηγή ζωής. Πηγάζει ζωή. Είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά οποιασδήποτε ασθένειας.

Κοινωνάτε συνεχώς. Παίρνετε τη ζωή μέσα σας. Κι εμείς, μην ξεχνάτε, κοινωνάμε από την ίδια λαβίδα όλους τους πιστούς.

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου που με παρακολουθήσατε -θα λέγαμε σ' αυτήν την έκτακτη εκπομπή - να εγγραφείτε συνδρομητές στο κανάλι μας, όσοι δεν έχετε εγγραφεί στο Γέρων Νεκτάριος»

Στο τέλος, μάλιστα, κάλεσε όσους πιστούς είδαν αυτό το βίντεο να το ανεβάσουν στο facebook ώστε «να διαδοθεί στα πέρατα της γης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share