Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Για δύο ημέρες ερχόταν σε επαφή με νοσηλευτικό προσωπικό και πολίτες

10 Μαρτίου 2020 20:17
Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Οι λάθος χειρισμοί του ΕΟΔΥ με το περιστατικό του 53χρονου εργαζομένου στην Καστοριά έχουν φέρει σε απόγνωση γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν παρέπεμψαν τον ασθενή στον νοσοκομείο αναφοράς την ώρα που έπρεπε, ενώ ήταν ύποπτος για κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης καταγγέλλουν τον ΕΟΔΥ σχετικά με το περιστατικό του 53χρονου εργαζομένου Καστοριάς ο οποίος μεταφέρθηκε διασωλημένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με πνευμονία και βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια την Τρίτη. Επίσης, μεγάλη αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Ενώ, σε μία απόφαση "βόμβα" προχώρησε η Ryanair πριν από λίγο!

Ο ασθενής, που εργάζεται σαν παρασκευαστής εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία, χωρίς ωστόσο να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές (Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Αίγυπτος), όντας κάτοικος της Σιάτιστας, πήγε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου εκεί το προσωπικό (αφού έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα: ειδικές στολές, γάντια κ.λπ.) εξέτασε τον 53χρονο και ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, για να λάβει οδηγίες.

ΑΧΕΠΑ

Ωστόσο, αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν θεώρησε τον 53χρονο «ύποπτο» κρούσμα. Όμως, ο άνδρας, συνοδεία του αδερφού του, πήρε ταξί και μετέβη στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί απευθύνθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για έλεγχο, όπου και του έγινε Ακτινογραφία και Αξονική Τομογραφία, ενώ άρχισε να εμφανίζει και εικόνα πνευμονίας. Εν τέλει, μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα και διασωληνώθηκε, ενώ ξεκίνησε και διαδικασία αναζήτησης κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και διέθετε κενή κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να δεχθεί τον 53χρονο ασθενή, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει διαχωρισμός της ΜΕΘ, ώστε να μη βρεθεί στον ίδιο χώρο ο πάσχων από κοροναϊό με τους άλλους τρεις που ήδη νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη ΜΕΘ. Εν τέλει, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Σε καραντίνα εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Κοζάνης

Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα, έλαβε την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στα σπίτια τους όλοι οι εργαζόμενοι στο Εργαστήριο του Νοσοκομείου Καστοριάς, περίπου 15 άτομα, καθώς και επιπλέον 17 άτομα στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές της Παθολογικής, των ΤΕΠ, τραυματιοφορείς καθώς και εργαζόμενοι στα Εργαστήρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share