Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρούσμα κορωνοϊού και στο Deree! Κλείνει για 48 ώρες το κολλέγιο!

Συμβαίνει τώρα!

10 Μαρτίου 2020 09:27
Κρούσμα κορωνοϊού και στο Deree! Κλείνει για 48 ώρες το κολλέγιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστό σήμερα και αύριο το Deree στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να γίνει απολύμανση, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού. Μάθετε και ποια σχολεία είναι κλειστά στην χώρα.

«Οι εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό στις 10 και 11 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό εξαιτίας απολύμανσης εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο Deree», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Dear Members of the ACG Community, As per the instructions issued by the Greek National Public Health Organization, we...

Posted by Deree - The American College of Greece on Monday, March 9, 2020

"Κόκκινος συναγερμός" στην Ιταλία: Όλη η χώρα σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού - Τραγική αύξηση των νεκρών

«Κόκκινη Ζώνη» θα αποτελέσει ολόκληρη η Ιταλία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, ύστερα από δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Η Ιταλία που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη από τον νέο κορωνοϊό μετρά ήδη 463 θανάτους και η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει το ξέσπασμα του φονικού ιού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πιο δραστικά μέτρα, επηρεάζοντας περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους, την ίδια ώρα που το Μιλάνο έχει μετατραπεί σε μια πόλη φάντασμα!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες, απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ανέστειλε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ποδοσφαίρου.

Δραματική αύξηση των θανάτων, φτάνουν τους 463

Οι θάνατοι στη Λομβαρδία - που ήδη ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κλειστούς κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία και περιορισμένες ώρες στα εστιατόρια - σημείωσαν άνοδο 25% την ημέρα φθάνοντας τους 33, ενώ σε εθνικό επίπεδο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 97 , φθάνοντας τους 463, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό στον κόσμο μετά Κίνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες», ενώ εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Serie A.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, επίσης, πώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου και πως η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν τη Δευτέρα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη. Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.

Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ.

Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία

Σε προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία προχωρά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η σχετική αεροναυτική αγγελία (NOTAM) ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto).

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Η ΥΠΑ, όπως αναφέρεται, δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και η σχετική απόφαση εναρμονίζεται με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19.

Μαρόκο και Τυνησία αναστέλλουν όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σάαντ Εντίν Ελ Οθμάνι γνωστοποίησε σήμερα ότι η χώρα του αναστέλλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

«Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Μαρόκου αποφάσισε να αναστείλει όλα τα ταξίδια προς και από την Ιταλία μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης», ανέφερε ο μαροκινός πρωθυπουργός μέσω Twitter.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων και από και προς την Ιταλία, με μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη, καθώς και ότι επισπεύδουν την έναρξη μιας περιόδου σχολικών διακοπών για την Πέμπτη αντί της προσεχούς Δευτέρας.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας το σύνολο σε πέντε στη χώρα. Τα τρία κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι άνθρωποι που επέστρεψαν πρόσφατα στην τυνησιακή επικράτεια από την Ιταλία.

Πρόκειται για προληπτικό, προσωρινό μέτρο που αποφασίστηκε κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, εξήγησε η προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως την 4η Απριλίου με «την πιθανότητα τροποποίησης» του χρονοδιαγράμματος ισχύος τους «ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης» από επιδημιολογική σκοπιά.

Οι διακοπές σχολείων και πανεπιστημίων θα αρχίσουν τη 12η Μαρτίου, αντί της 16ης, λόγω «της ανησυχίας της κοινής γνώμης» για την εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Μέχρι σήμερα, έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν τρεις άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία, ένας που επέστρεψε από τη Γαλλία, ενώ υπάρχει επίσης ένα κρούσμα μόλυνσης εγχωρίως, κατά τις τυνησιακές υγειονομικές αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share