Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ρωσία: 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού

17 είναι Ρώσοι που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία

9 Μαρτίου 2020 17:10
Ρωσία: 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού

Σε 20 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Εξ αυτών, τα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη Μόσχα το σαββατοκύριακο και είχαν επισκεφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες την Ιταλία, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την πρόληψη από την διάδοση του κοροναϊού στην επικράτεια της Ρωσίας.

Η κατάσταση των τριών ατόμων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο κρίνεται ικανοποιητική, ανακοίνωσε το εν λόγω Κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο επισημαίνει ότι μαζί με τους τρείς προσβληθέντες από τον κορωνοϊό, αυτή την στιγμή στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν επιβεβαιωθεί εννέα κρούσματα, ενώ ένας ασθενής πήρε εξιτήριο καθώς ανάρρωσε πλήρως.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης.

«Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης. Δύο από τους ασθενείς αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Νο1, ενώ ο ένας στο ειδικό συγκρότημα στην Κομουνάρκα. Οι δύο από τους ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, ενώ η κατάσταση μιας ασθενούς κρίνεται μέτρια και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση ομάδας γιατρών. Σε όλους τους ασθενείς παρέχονται όλα τα θεραπευτικά και διαγνωστικά μέσα» αναφέρει το Κέντρο επιχειρήσεων για την πρόληψη από την διάδοση του κορωνοϊού στην επικράτεια της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση των τριών νέων κρουσμάτων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊο και βρίσκονται στην Μόσχα κρίνεται ικανοποιητική».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι από τα 20 κρούσματα, οι 17 είναι Ρώσοι που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία, δύο Κινέζοι και ένας Ιταλός.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον κορωνοϊό υπερβολική.

Σύμφωνα με την ίδια, αν θα υπήρχε απειλή λόγω επιδημίας γρίπης, θα είχαν ληφθεί μέτρα ανάλογα με αυτά που λαμβάνονται για την πρόληψη από την διάδοση του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ οι αρχές των περιχώρων της Μόσχας εντόπισαν 36 άτομα που είχαν επαφές με μια γυναίκα από τα περίχωρα η οποία είχε προσβληθεί αποδεδειγμένα από τον κορωνοϊό. Και τα 36 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα εν λόγω άτομα για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ήταν αρνητικά, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας της περιοχής της Μόσχας.

Ενώ στην Ευρώπη εικόνες θλίψης περικυκλώνουν τα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα μετά τον ιό!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share