Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ασθενής που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

Τραγική κατάληξη

9 Μαρτίου 2020 09:55
Πέθανε ασθενής που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας τρίτος ασθενής στην Βρετανία που είχε βρεθεί θετικός στον κορωναϊό Covid-19, τελικά κατέληξε, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Γουίτλι, την ίδια ώρα που μάχη δίνει ασθενής και στην Ελλάδα!

"Ο ασθενής, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόρειου Μάντσεστερ, ήταν πάνω από 60 ετών και είχε σοβαρές υποκείμενες νόσους. Είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληγείσα περιοχή. Είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νέος συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου! Νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό!

Μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Δείτε, επίσης, ποια γεγονότα θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει το Thebest.gr, είχε ερθει σε επαφή με τον 66χρονο, από την Αμαλιάδα, που ήταν ο πρώτος που είχε βρεθεί θετικός στο ιό, ενώ είναι η πρώτη που βρέθηκε θετική από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ΄όικον καραντίνα και ελέγχονται. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 15 άτομα προσωπικό, γιατροί, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και γενικά όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας συνταξιούχος εκπαιδευτικός που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δύο ακόμα άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ συνολικά στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Δείτε πότε θα σταματήσει η εξάπλωσή του!

Τα σύνορα της μίας χώρας μετά την άλλη κλείνουν, μετά την παγκόσμια έξαρση του κορωνοϊού, που στο τέλος του 2019 ξεκίνησε από την Κίνα, έχοντας επηρεάσει τις ζωές των πάντων σήμερα. Δείτε τι συμβαίνει στις πτήσεις-«φαντάσματα».

«Ο Κορωνοϊός έχει θέσει την παγκόσμια οικονομία σε κατάσταση επιβίωσης», αναφέρει ένας τίτλος των New York Times, με τα δύο μεγάλα κόμματα στις ΗΠΑ να έχουν συνειδητοποιήσει το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και τις επιπτώσεις, που μπορεί να υπάρξουν.

Πολλές αντιδράσεις, βέβαια, χαρακτηρίζονται από υστερία, την ίδια ώρα που λογικά η εξάπλωση του ιού θα αρχίσει να επιβραδύνεται. Αυτή την χρονιά, 18.000 Αμερικανοί περίπου έχουν πεθάνει από τον ιό της γρίπης, ενώ το 2018 οι νεκροί ήταν συνολικά 80.000, έναντι των 19 έως τώρα με τον κορωνοϊό σε περίπου 470 κρούσματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν μέχρι τώρα περίπου 3.400 θάνατοι από τον φονικόιό σε περίπου 100.000 κρούσματα, ενώ αντίστοιχα στον ιό της γρίπης επιβεβαιώνονται, ανάλογα με τις συνθήκες, από 291.000 έως 646.000 κρούσματα ετησίως.

Η Κίνα είναι, φυσικά, ο κύριος τόπος όσων έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, συγκεντρώνοντας το 80% των περιπτώσεων, αλλά τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα μειώνονται όλο και περισσότερο, με λιγότερες από 200 αναφορές καθημερινά για επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, σύμφωνα με την NY Post, ότι και οι υπόλοιπες χώρες δε θα αργήσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό σύντομα. Λαμβάνοντας υπόψη τον νόμο του Φαρ από το 1840, σε κάθε επιδημία υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και, ύστερα, μια αντίστοιχη πτώση, είτε σε συμμετρικό σχήμα είτε σε σχήμα «καμπάνας». Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο με τον ιό της γρίπης, το AIDS, τον SARS, τον Έμπολα. Θα συμβεί και με τον κορωνοϊό.

Ο ιός της γρίπης, παράλληλα, πρέπει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι πιο μεταδοτικός από τον νέο φονικό ιό. Γιατί, όμως, δεν υπάρχουν αντίστοιχα καραντίνες για τον ιό της γρίπης; Είναι πολύ απλή η απάντηση και εντοπίζεται στη μεταδοτικότητά του, εξαιτίας της οποίας αυτό θα ήταν αδύνατο.

Αναφορικά με τους θανάτους, η NY Post εκτιμά, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και όσων έχουν υποστεί κρούσματα από τον κορωνοϊό, με τους δεύτερους αρκετές φορές να μην χρειάζονται καν ιατρική βοήθεια, για να ιαθούν.

Κι αν οι έρευνες δείχνουν ένα σημαντικό ποσοστό θανάτου μεταξύ των κρουσμάτων στο 0.2% για ηλικίες άνω των 40 ετών και στο 14.8% για άνω των 80, μια νέα έρευνα έδειξε πως υπάρχει μηδενικός αριθμός στα παιδιά κάτω των 9 ετών μέχρι σήμερα.

Όπως και η γρίπη, λοιπόν, ο κορωνοϊός πλήττει τις ίδιες ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή τους ηλικιωμένους, ή αυτούς που για κάποιο λόγο έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα νέα γίνονται ακόμη καλύτερα, αν σκεφτούμε πως στο Βόρειο Ημισφαίριο, αυτό το μήνα, ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο θερμός, με όλους τους ιούς να εξασθενούν εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Με αυτό τον τρόπο, ο ιός της γρίπης σε αυτό το κομμάτι της Γης «πεθαίνει» περίπου τον Μάιο και αυτό αναμένεται να συμβεί με τον κορωνοϊό.

Η μόνη απορία, που απομένει να λυθεί, είναι το κατά πόσο θα επηρεαστεί στην πορεία το Νότιο Ημισφαίριο, όπου βέβαια λιγότεροι άνθρωποι ζουν σε σχέση με εκείνους του Βορείου. Για τους τελευταίους, ο κορωνοϊός θα έχει εξαφανιστεί το πολύ μέχρι το τέλος της άνοιξης, για να γίνει ξανά ανησυχία από το φθινόπωρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share