Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μιλάνο: 11+1 φωτογραφίες που προκαλούν θλίψη - Απο πρωτεύουσα του Βορρά, μια πόλη φάντασμα

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

9 Μαρτίου 2020 08:30
Μιλάνο: 11+1 φωτογραφίες που προκαλούν θλίψη - Απο πρωτεύουσα του Βορρά, μια πόλη φάντασμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός πλήττει βάναυσα το Μιλάνο και συνολικά τις μεγάλες πόλεις του ιταλικού Βορρά. Το προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη την Κυριακή από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, έχει θέσει σε καραντίνα 15 εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου θα παραμείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία και όλοι οι πολιτιστικοί χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας.

Ενδεικτικό των νέων αυστηρότερων μέτρων και του φόβου που συνοδεύει τον κορωνοϊό είναι οι εικόνες από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Μιλάνου, οι οποίοι είναι άδειοι, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις πλατείες και τα πάρκα. Η κυβέρνηση συνιστά την αποφυγή των μετακινήσεων, με τις υγειονομικές υπηρεσίες να παραμένουν σε συναγερμό, την ίδια ώρα που το 1/4 του πληθυσμού της χώρας είναι σε καραντίνα!

Τα μόνα μέρη όπου ο κόσμος συνεχίζει να συναθροίζεται, είναι οι στάσεις των λεωφορείων και τα σούπερ μάρκετ. Όποιος έχει βρεθεί στο Μιλάνο πρόσφατα οι παρακάτω εικόνες μόνο θλίψη μπορούν να του προκαλέσουν! Μια πόλη που έσφυζε από τουρισμό μέσα σε λίγες μέρες είναι μια πόλη φάντασμα!

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν στο Athensmagazine.gr από την σημερινή εικόνα του Μιλάνου:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - 70χρονος το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι 70χρονος απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, αντιναύαρχος εν αποστρατεία βρίσκεται σε καραντίνα στο Ναυτικό Νοσοκομείο καθώς πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ο ασθενής σύμφωνα με πληροφορίες εισήχθη χθες στο νοσοκομείο εμπύρετος, όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει τον ιό.

Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, είναι καλή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται, πως χθες (8/3) το μεσημέρι ανακοινώθηκαν επτά νέα κρούσματα ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει στη χώρα μας στους 73. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έξι από τα επτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα του Covid-19, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Από τα κρούσματα, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και ένας στην Εύβοια. Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται ο 66χρονος ασθενής στο νοσοκομείο Πατρών, άλλοι 22 είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ελέγχθησαν 363 ύποπτα δείγματα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Αναλυτικά ελέγχθηκαν: 203 στην Αττική 68 στην Αχαΐα 44 στη Θεσσαλονίκη 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα) 3 στα Ιωάννινα 3 στην Πτολεμαΐδα 3 στο Άργος 2 στα Χανιά 2 στην Κέρκυρα 2 στην Κεφαλλονιά και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

Κορωναϊός: Αυτά τα μέτρα πήρε ο ΟΑΣΑ για τους εργαζομένους και τους επιβάτες των ΜΜΜ

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο για τους εργαζομένους του όσο και για τους επιβάτες, πήρε ο ΟΑΣΑ με αφορμή τον κορωναϊό, συναποφασίζοντάς τα με τη ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ στην τελευταία τους σύσκεψη. Μάθετε, επίσης, ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Οδηγίες προς όλους τους πολίτες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά την ανακοίνωση για το πρώτο θετικό κρούσμα κορoναϊού στην Ελλάδα.

Οκτώ οδηγίες προστασίας

Σε απόλυτη συνάρτηση με την βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων - Απαντήσεων για τη νόσο COVID-19, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:

- Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
- Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
- Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
- Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Η νέα ενημερωτική αυτή προσπάθεια της ΓΓΠΠ, εντάσσεται στην νέα καμπάνια της με γενικό τίτλο: «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share