Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκος πράκτορας στο φράχτη του Έβρου - Μάχη από την τουρκική πλευρά για τον ρίξουν

Στο φως το σχέδιο Ερντογάν

8 Μαρτίου 2020 22:41
Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκος πράκτορας στο φράχτη του Έβρου - Μάχη από την τουρκική πλευρά για τον ρίξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίχτυ ασφαλείας κατά µήκος του ποταµού Έβρου απλώνουν ΕΥΠ, Αντιτροµοκρατική και έµπειροι συνοριοφύλακες, οι οποίοι «χαρτογραφούν» την «αθέατη» δράση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της τουρκικής µυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) στο µέτωπο της διακίνησης προσφύγων και µεταναστών. Ακόμα μετά το σοκαριστικό βίντεο που θα δείτε εδώ, όπου βλέπουμε Τούρκους να προσπαθούν να κατεδαφίσουν τον φτάκτη, κρίνεται παραπάνω από αναγκαίος για το μεταναστευτικό.

Τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλέξει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο φανερώνει ότι οι άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, της περίφηµης Τζαντάρµα (Jandarma), βρίσκονται στην «πρώτη γραµµή» στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου συντονίζουν τη διακίνηση ανθρώπων προς το ελληνικό έδαφος.

Συνήθως φορούν σκούφους ή κασκόλ για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έχουν κάτω από τα ρούχα τους πιστόλι και υποδεικνύουν τα περάσµατα σε πρόσφυγες και µετανάστες. Πρόκειται για άνδρες που γνωρίζουν τα εδάφη, ξέρουν τα σηµεία όπου η στάθµη του ποταµού είναι χαµηλή και δίνουν ανάλογες εντολές. Σε κοντινή απόσταση από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες βρίσκονται οχήµατα µε συµβατικές πινακίδες, συνήθως βανάκια, κάποια εκ των οποίων ανήκουν, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των Ελλήνων αξιωµατούχων, στη ΜΙΤ.

Πηγές από τις ελληνικές «ειδικές υπηρεσίες» εκτιµούν ότι οι µυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας συντονίζουν τους άντρες της Στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι ακολούθως αναλαµβάνουν τη «βρώµικη δουλειά». Κατά τη διάρκεια επεισοδίων των τελευταίων 24ώρων, άνδρες που «χαρτογραφήθηκαν» ως µέλη της Τζαντάρµα, µε «υπερεξουσίες» στη δράση τους, εµφανίζονταν να δίνουν κόφτες σε µετανάστες για να ανοίγουν τρύπες στα συρµατοπλέγµατα. Με τον τρόπο αυτό εκµεταλλεύονταν τον πανικό που οι ίδιοι δηµιουργούσαν στον Εβρο, καθώς άλλοι συνάδελφοί τους είχαν αναλάβει τη ρίψη δακρυγόνων µε ειδικές συσκευές εκτόξευσης.

Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», σε µία περίπτωση άνδρας της Τζαντάρµα, ο οποίος ήταν µεταµφιεσµένος σε µετανάστη, έγινε αντιληπτός από περίπολο της Ελληνικής Αστυνοµίας, ακριβώς πάνω στον φράχτη, περιτριγυρισµένος από µετανάστες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα. Αφού φρόντισε να ανοίξει τρύπα, άρχισε να συντονίζει τη διακίνηση. Αστυνοµικοί τον αντιλήφθηκαν από τη µεταµφίεση. Τον προσέγγισαν, είδαν το όπλο που είχε πάνω του και ύστερα από ολιγόλεπτη ένταση ο «µετανάστης» τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα ενηµέρωσε µε το κινητό του τηλέφωνο για την «απρόσµενη» εξέλιξη.

Η Αστυνοµία σε συνεργασία µε τον Στρατό έχει οργανώσει τρεις ζώνες ελέγχου στον Έβρο, προκειµένου εάν κάποιος καταφέρει να περάσει από την πρώτη γραµµή, να εντοπιστεί στη συνέχεια. Συναγερµός έχει σηµάνει υπό τον φόβο οργανωµένης «προώθησης» σε ελληνικό έδαφος ποινικών, που κρατούνταν µέχρι πρότινος σε τουρκικά κέντρα κράτησης για παραβατικούς µετανάστες, αλλά και τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τις εµπόλεµες ζώνες.

Στις τρεις ζώνες ελέγχου δίνεται έµφαση στον εντοπισµό τυχόν «µεταµφιεσµένων» µεταναστών, οι οποίοι θα µπορούσαν να είναι σε επαφή µε την άλλη πλευρά των συνόρων. Στον Εβρο βρίσκεται σε επιφυλακή, µε τρόπο «αθόρυβο», και η ΕΚΑΜ, σε περίπτωση που σηµειωθεί οποιοδήποτε ένοπλο περιστατικό. Η αυξηµένη παρουσία ανδρών της Τζαντάρµα στα χερσαία σύνορα έχει προκαλέσει ανησυχία στις ελληνικές Αρχές για το σενάριο της προβοκάτσιας.

Πηγή: ethnos.gr

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share