Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με χαλάζι και καταιγίδες

Δείτε αναλυτικά!

8 Μαρτίου 2020 13:31
Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με χαλάζι και καταιγίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020)

Από το απόγευμα την κεντρική, βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Μπορείτε να δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό εδώ, για σήμερα, ο οποίος έχει προβλέψει αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020)

  • α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.
  • β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.
  • γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.
  • δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  • Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Άστατος ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Κυριακή, η ΕΜΥ, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου από το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πριν διαβάσετε την πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές, δείτε εδώ την τάση του καιρού για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα βόρεια όπου το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share